10 October 2014

Budak Bandar Balik Kampung

Assalamualaikum.

Hey guys. Buat masa sekarang, idea nak update blog memang langsung takda. Tak macam dulu. Hari2 update. Hari ni update, hari ni jugak fikir entri apa lagi nak kongsi esoknya. Sekarang ? Zero.

Yeahh. Sekarang ni kehidupan tak berapa nak stabil lagi. Hahaha. Alasan semata mata. Cuti dah nak habis. Rasa baru semalam raya. Kerja berlambak lagi tak siap. Stress.

So whatever. Yang bestnya dapat sambut hari raya Aidiladha kat kampung satu family. Kakak2 semua balik. Plus ada anak saudara yang comel sangat. Macam Mak Sue dia ni. Hihi. Oke. Perasan je lebih.




Sebenarnya nak cerita pasal anak saudara dua orang yang suka sangat balik kampung. Selalu kalau call mesti cakap nak balik kampung, nak balik kampung. Maklum lah raya puasa hari tu tak balik. Sunyi je aku raya tau. Yang baju biru 2 orang tu anak saudara aku. 


Tengah excited bagi kambing makan. Yang ni kat rumah sepupu. Kat bandar mana nak nampak semua ni. Tambah pulak kakak aku duduk rumah flat tengah2 bandar kat KLCC tu. Hahaa. Tengok bangunan je la kiri kanan.



Kalau kat rumah ada arnab, ayam, kucing, semua budak dua orang tu nak main. Hari2 main tanah. Main air. Stress jugak kadang2. Nakal. Tapi bila takda, sunyi sangat. Biasa la kan budak2. Now, dorang dah balik KL. Sunyi balik la rumah ni. Tambah aku ni anak bongsu. Adik pun takda. Memang bosan sangat.

Setahun sekali je dapat jumpa anak buah kesayangan. Oke. Sampai sini. Sekian.



8 comments:

  1. biasa la tuu.. budak2 kan memang nakal.. bila xde sunyi je.. alahai rindu pulak budak kecik yg ibu akak jaga..haha

    ReplyDelete
  2. haah betoi2 sama gak mcm anak sedara Ana. tapi Ana ada sorang je baru anak sdara hehe.. lelaki. bila kol je msti kata nak balik kampung. yelah dok bandar tgk bangunan je la sana sini. pastu nak main pon mak ayah x lepas la takot hilang ke apa hehe

    ReplyDelete
  3. Bestnya raya ramai2. Akak raya adik ng abg tak balik sebab keja. Sobss. Sunyi ja rasa cm tak raya. Huhuhu. Tapi xpele. Anyway, harap masih sempat utk wish u eid mubarak :')

    ReplyDelete
  4. biarlah mereka mengenal erti kekampungan.. hehehe.. tetiba teringatkan anak saudara hakak.. huhu

    ReplyDelete
  5. haha. mesti dorang ni kalau panggil buat tvc raya berlakon real punya. ini baru style. dorang rasa macam zaman kita kecik2 dulu :)

    ReplyDelete
  6. Uish kalau kampung mcm ni aku pun excited nak balik haha..

    ReplyDelete
  7. awatlah tunjuk belakang ja..nak juga tgk muka mereka tu yg comel mcm mak su depa..haha

    kita pun budak bandar tak berapa bandar,balik kampung rasa mcm kanak2 ribena seronok sngt..yela dah duduk kat bandor mana rasa mcm kat kampung.. udara nyaman..pagi2 dah bolh jaga sendiri dgr ayam berkokok..mcm2 la..mmg best kalau ada rumah kat kampung blh tanam mcm2 pokok n bela mcm2.. T__T

    ReplyDelete
  8. Kampung kat mana? Nampak cantik. ;)

    ReplyDelete

Drop your comments :)