9 August 2015

Banana Spring Roll

Assalamualaikum.

Hey guys. Lately keseronokan blogging dah berkurang sebab rasa macam syok sendiri. Tak ada orang baca. Hahaha. Rindu abang2 dan kakak2 yang aktif blogging selalu singgah blog aku yang tak seberapa ni. "Kau bukan retis, so mereput la sorang2."- Cakap kat diri sendiri. Lulz.

Tapi dah banyak blogger yang aku kenal dah tak aktif. Menyepi lama. Sobs Sobs. Rindu. Tapi takpe. Pageviews masih tinggi. Hihi.

So today, aku nak share cara2 masak banana spring roll. Ini merupakan masakan orang malas2 seperti aku. Ianya mudah dan senang.

Bahan2 yang anda perlukan: Kulit popia, pisang, kuning telur dan minyak untuk menggoreng.


Kuning telur berperanan sebagai gam. Heheh. Nak lekatkan hujung roll tu.


Dah siap gulung bolehlah goreng. Tadaa. Kalau ada coklat lagi sedap. Cairkan coklat untuk dimakan bersama banana roll. Maaflah gambar tangkap muat je. Malas nak mengedit.

Cuba jangan tak cuba. Dijamin enak dan puas hati.

Sekian.


1 comment:

  1. Mengutuk kita la tu! Haha.. terasa tahu.

    wah wah.memang senang. Resepi simple tp teyap buat. Kira berjayalah atasi rasa malas tu. Hehehe. Akak selau buat popia guna crab stick ja. Senang

    ReplyDelete

Drop your comments :)