18 August 2015

Change Desktop Icon to Cute Icon

Assalamualaikum.

Hey guys. Today I nak share cara-cara nak tukar desktop icon kepada icon yang kawaii.

First step, click control panel > appearance and personalization > change the theme > change desktop icons. Lepas tu keluar macam gambar kat bawah ni.


Step 2, contoh klik 'This PC' > change icon > browse. Pilih icon yang anda mahukan dan klik OK.



Step 3, jangan lupa klik 'Apply'. Then you are done.


Tengok icon sebelah kiri. Now dah bertukar jadi icon yang comel. Desktop icon tu I download dari Googly Gooeys. Ada banyak freebies icon yang comel2. You may try it out!

Sekian.


4 comments:

  1. dulu suka jugak main tukar2 desktop icon nie. sekarang lebih suka biarkan desktop kosong :3

    ReplyDelete
  2. comel betol. kalo donlod icon2 lain yg format jpeg biasa je x boleh ek? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya boleh kak ana tapi die punya icon blur. Tak sure jgk. hehe

      Delete
  3. comelnyaa. nt da alik uma bole try la. :)

    ReplyDelete

Drop your comments :)