28 November 2015

Johan Al-kalam Jamaie

Assalamualaikum.

Hey guys. Dah lama tak update blog. Serious rindu nak blogwalking blog kawan-kawan. Tapi masa mencemburui diri ini. Ecehh. Yelah, sibuk betul sekarang ni tambah pula satu bulan terakhir sebelum final ni. Uishh macam-macam lah. Dengan test, quiz, itu dan ini.

Dalam kesibukan yang telah sedia ada, ditambah lagi dengan terpaksa menyertai pertandingan Al-kalam Jamaie atau dalam bahasa omputeh Choral Speaking. Choral speaking dalam Bahasa Arab gais. Menangis. Haha. So, untuk student yang mengambil Bahasa Arab mesti melibatkan diri. Sekarang ni aku tengah belajar Bahasa Arab Level 3, but please don't expect too much. Hehe. Sebab tak pandai sangat pun.

Maka, aku dan rakan-rakan sekelas membina lah skrip. Tajuk mesti tak lari dari vocab yang dah dipelajari. Pada mulanya kami tak berharap untuk menang pun. Masuk ni sekadar dapat sijil dan memang WAJIB, Tut, tut, kelas aku dapat tempat pertama. Terkejut gila weh! Hehe.

Alhamdulillah.


Nah belanja gambar. So, here the memories of my degree life. 


Sampai sini dulu. Sekian.



4 comments:

  1. wahhh, bestnya belajar bahasa arab. pastu dapat nombor satu lak. congrates!

    ReplyDelete
  2. wahhh siap dpt johan lagi tu! tahniah eiz!! hehe

    ReplyDelete
  3. wahh bestnya ada pertandingan cmnie. tahniah eiz :)

    ReplyDelete

Drop your comments :)