31 January 2015

Kesatria Negara

Assalamualaikum.

Hey guys. Hari ni penat sangat sebab anak buah ada kat rumah. So, sedikit meriah dan sebenarnya menyampah juga. Hahaha boleh tak ? Hmm. Sebab aku takda adik dan sedikit tidak menyukai kanak2. Kehkeh.

Back to the topic. Actually nak story balik segala pengalaman pahit manis selama satu semester bergelar pelajar sarjana muda. Sebagai pelajar semester pertama, semua diwajibkan mengikuti kokurikulum. Disebabkan bilangan kitaorang tak ramai sangat, so kami semua diwajibkan menganggotai Kesatria Negara.

Pada mulanya rasa menyampah gila kot. "What ?! Kesatria ?" Hah cenggitu kau. What-do-you-expect? Yelah. Dah memang aku tak minat kawad. Tak pernah kawad dan tak pandai kawad. Stress. Aktiviti kokurikulum ni seminggu sekali je iaitu pada hari Khamis, jam 5-7 pm. Bila dah belajar kawad setiap minggu, rasa seronok tu ada. Yes, seronok sangat dan sekarang aku dah pandai kawad. Hehehe.

Untuk sem satu ni, aku diwajibkan join satu perkhemahan bertempat di Kem Seri Gading. Kem ni tak jauh pun dari UiTM Pahang. 30 minit je jalan kaki. Secara jujurnya, kem ni sangat best dan banyak ilmu baru yang aku belajar. The best memory ever bila nightwalk sorang2 dalam hutan sambil tutup mata. Best memang best tapi ada je aku rasa nak meraung dalam hutan tu.

Ada pengalaman pahit juga berlaku semasa kem diadakan. Tapi aku jadikan ia sebagai satu teladan. Kat bawah ni ada sikit gambar aku share time camping bulan 12 tahun lepas.

Aktiviti berkumpulan. Mostly classmate sendiri je. Hehe.

Practice masak ber-sama2. Range umur kami semua 19-22. Muda2 belaka. Kih2.

Kami semua diajar cara ikatan dan cara nak pasang benda ni. Lupa namanya apa. Gajah pun mampu tidur dalam ni. Trust me.

Oke. This is my group. Hiks.

Memory that will never fade away.

"Jutaan terima kasih buat komander2 yang banyak berjasa dan jaga kami semua."


Why aku rasa entry aku sedikit skema. Hahaha. Lantak lah. Tangan dah kaku. Lama tak menaip. Hew hew. Sekian.

28 January 2015

The End Of Semester One.

Assalamualaikum.

Hey guys. So it has been a long time I didn't write anything here. Life was so busy back then. Kehkeh. Busy sangat. Finally, I'm back.

Sekarang tengah cuti sem. Whoahh. Happy sangat. Tapi sebenarnya dah bosan sangat dah ni. Per-lahan2 tengah mereput. Dah seminggu cuti hari ni baru sempat nak update. Sigh internet buat hal. Part paling sedih, mesti semua readers dah lari. Huahua.

Dah lama tak jenguk blog kakak2, abang2 semua. So, I'll start blogwalk again. Cuti sebulan lebih ni akan dimanfaatkan sebaik mungkin untuk:


  • Blogging
  • Movie
  • Novel
  •  
  •  
  •   
  •  

Please fill the blanks. Sebenarnya tak tahu nak buat apa. Seriously, cuti bosan sangat.




A short intro for the first entry in 2015. :) Sekian.