28 November 2015

Johan Al-kalam Jamaie

Assalamualaikum.

Hey guys. Dah lama tak update blog. Serious rindu nak blogwalking blog kawan-kawan. Tapi masa mencemburui diri ini. Ecehh. Yelah, sibuk betul sekarang ni tambah pula satu bulan terakhir sebelum final ni. Uishh macam-macam lah. Dengan test, quiz, itu dan ini.

Dalam kesibukan yang telah sedia ada, ditambah lagi dengan terpaksa menyertai pertandingan Al-kalam Jamaie atau dalam bahasa omputeh Choral Speaking. Choral speaking dalam Bahasa Arab gais. Menangis. Haha. So, untuk student yang mengambil Bahasa Arab mesti melibatkan diri. Sekarang ni aku tengah belajar Bahasa Arab Level 3, but please don't expect too much. Hehe. Sebab tak pandai sangat pun.

Maka, aku dan rakan-rakan sekelas membina lah skrip. Tajuk mesti tak lari dari vocab yang dah dipelajari. Pada mulanya kami tak berharap untuk menang pun. Masuk ni sekadar dapat sijil dan memang WAJIB, Tut, tut, kelas aku dapat tempat pertama. Terkejut gila weh! Hehe.

Alhamdulillah.


Nah belanja gambar. So, here the memories of my degree life. 


Sampai sini dulu. Sekian.



26 November 2015

ZyraRoxx's Mini Giveaway: Buasir Otak the Komik

Assalamualaikum.



Hey sister, izinkan saya menang komik ni ! I'm begging you sister !!!

T_T


1 November 2015

Jus Paperbag

Assalamualaikum.

Hey guys. Feeling nak bali rumah sangat. Seriously I'm HOMESICK! Sabar je lah menanti cuti. Sebab rumah jauh, kalau nak balik fikir banyak kali, fikir duit, fikir masa. So selalu balik rumah kakak sebab tiket murah. Hew.

Nak dipendekkan cerita, sebenarnya hari tu kakak belanja jus paperbag. This is my first time knowing about this paperbag juice. You can tell me 'so out of date' if you're already know about this juice. Hew.

Yelah, mana taknya, I was like 'WOW!', jus dalam paperbag? Tak basah ke? Tak lembik ke paperbag tu? Macam-macam persoalan timbul.


Macam ni lah rupa jus paperbag. Harga RM5 satu. H for honeydew, A for apple. Tak tahu lah atas faktor apa, but it was awesome and rare.


Tapi serious paperbag tak hancur musnah pun. Hehe. I don't even know because of what. Any of you know ? Tell me please.

Till we meet again.

Sekian.