18 February 2016

Lulus Ujian Memandu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Hey guys. Dah 2 minggu tinggalkan blog tercinta. Sebenarnya aku sedikit busy. Hehe. Cuti semester kali ni aku sambung siapkan lesen kereta. Dari tahun lepas aku register, hari Selasa lepas baru lulus. Tahun lepas tak sempat nak siapkan sebab dah kena masuk sem baru. Lepas tu cuti midsem pula aku tak balik sebab kena pergi camping. Akhirnya cuti kali ni baru sempat.


Alhamdulillah. Sekali test je dengan abang-abang JPJ yang garang gila nak mati. Dah lulus pun. Selesai. Ni lah muda-muda dulu taknak ambil awal-awal. Haha. Sekarang merasa la susah dia. Sobs. Dulu bukan taknak ambil tapi kewangan tidak mengizinkan. Aku bukan orang berada, mak ayah tolong bayar. Semua duit sendiri. Pandai-pandai jimat duit sendiri. Duit PTPTN aku buat lesen. Hehehe. 


Haa aku tunjuk sikit markah lulus dia. Dia punya nervous tu of course la ada. Aku kena marah kot dengan Encik JPJ. Tak pasal-pasal dia marah aku sebab matikan enjin kereta. Masa tu aku dah selesai, aku dah nak turun pun dari kereta tu. Benda boleh cakap elok-elok kot. Aku dengan rendah diri mintak maaf. Bengang tu ada la jugak sikit dalam hati ni. Siap "aku kau" dia cakap dengan aku. Panas hati aku masa tu tapi sabar je lah. Nanti tak pasal-pasal dia gagalkan aku. Menangis.

So itulah cerita aku yang tak berapa nak menarik sangat. Hahaha. Terima kasih sudi baca. Jumpa lagi.

Sekian.


2 February 2016

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016

http://finurzcreations.blogspot.my/2016/01/birthday-giveaway-by-finurz-creations.html

Syarat Penyertaan :

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia

2. Anda perlu FOLLOW blog fa www.finurzcreations.blogspot.my

3. Jadi sebahagian FOLLOWER Instagram (Ig) @finurz_creations

4. LIKE fb fanpage fa Finurz Creations


5. Buat 1 entry bertajuk "Birthday Giveaway by Finurz Creations 2016"


6. Jangan lupa copy banner "GiveAway" atas tu dan backlink kan ke sini!


7. Publish entry anda, copy & paste link entry anda dan SHARE diruangan "Comment" 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Senang je kan?? GiveAway ni berlangsung selama 2 minggu sahaja (19 Jan - 2 Feb 2016)
Pemenang akan dipilih secara random dan yang penting memenuhi syarat-syarat kat atas tu. 

GA ni berakhir pada 2 FEBRUARI 2016 pukul 12.00 tengah malam 

5 PEMENANG BERTUAH  akan mendapat hadiah misteri special dari fa! 

All the best & Good Luck semua  **Muahh ciked**