30 April 2014

WW : Ayat Kursi

..Assalamualaikum..





Source : Tumblr



27 April 2014

Siapa ALLAH di hatimu ?

Assalamualaikum.

Hai guys. Aku ada baca satu buku ni tajuk dia "Siapa ALLAH di hatimu ?" So, saje je lah nak kongsi2. Bak kata orang masa kini, sharing is caring.


Ni dia rupanya. Cantik cover. I like it. Ngehh2. Buku ni sangat best dan meninggalkan kesan yang amat mendalam dalam hati. Buat aku asyik fikir panjang. Tak tahu la kenapa. Hahaha. 

DIA... 
Kita berbicara tentang DIA, 
Kau berdiri di bumi, tuhanmu tetap DIA, 
Kau terbang di awanan, tuhanmu tetap DIA, 
Kau berlari ke utara, kau merenung ke selatan, tuhanmu tetap sama, DIA, 
Kau mentadbir siang dan memenuhi malam, kedua-duanya bersama tuhan itu juga, DIA, 
Nendamu pada zaman silam, warismu pada masa hadapan, semuanya hamba tuhan yang sama, DIA, 
Dunia pun DIA lah tuhan, akhirat nanti DIA tetap tuhan, 
Dikau bertakwa pun DIA tetap tuhan, 
Dikau derhaka pun DIA masih tuhan, 
DIA tidak bergantung kepadamu, namun dikaulah yang sangat memerlukan DIA, 
Lantas, siapa DIA di hatimu?

"Andai dikau bertanya... Firman ALLAH SWT di dalam al-Quran, “Dan apabila hamba-hamba-KU bertanya kepadamu tentang-KU, maka AKU ini amat dekat...” (Al-Baqarah, 186) Dirimu adalah hamba ALLAH SWT. Sesungguhnnya dalam kegersangan hidup yang dikau alami tika ini, adalah kerana dikau tertinggal satu permata dalam hati untuk dikau kerdipkan ia bersama dendangan kehidupan ini. Apabila permata itu dikau persia, hidupmu akan jadi sia-sia. Dikau akan sering tercari-cari dalam realiti dunia yang terang, dikau akan sering termimpi-mimpi dalam fantasi malam yang suram. Hari demi hari hidupmu, setapak demi setapak dunia datang menghasut, lalu selangkah demi selangkah permata itu kian jauh daripada dirimu. Metafora kehidupan tidaklah sesukar ini andai dikau kenal permata itu. Andai dikau tahu dan sedar bahawa dirimu ini adalah hamba, dikau takkan tercari-cari lagi dalam realiti. Dikau takkan termimipi-mimpi lagi di dalam fantasi. Andai dikau mahu dan peduli untuk bertanya tentang-NYA, hidup dan hati yang dikau isi dengan rasa pengabdian untuk-NYA, akan terasa manis apabila dikau tahu nikmatnya hidup di samping tuhan." Sumber : mustread

So, kepada sesapa yang berminat novel karya Ibnu Rijal ni, bolehlah dapatkan segera. RM16.50 sahaja.

Sekian.


23 April 2014

Sticker Bio Energy Chip

..Assalamualaikum..

PENJIMAT PETROL, DIESEL DAN ELEKTRIK

Hey guys. Today nak promote sticker bio energy chip. Nak habiskan stok. Ada 9 keping je lagi. Siapa cepat dia dapat. RM 35 EACH. Berminat boleh whatsapp 0195467108. Tahu tak sticker ni untuk apa ? Oke. Let me explain.



Tak perlu merungut harga minyak naik kerana harga minyak akan tetap naik. Kini, dengan adanya sticker bio energy chip, tak perlu risau lagi. Dengan harga mampu milik :

  • Tak perlu campuran ke dalam petrol.
  • Tak perlu kos yang tinggi.
  • Tak perlu servis tiap bulan.
  • Hanya perlu tampal, guna, dan jimat sehingga 25%.

Teknologi dari Jerman, dibuat di Jepun, terbukti tiada kesan sampingan.



  • Mengandungi serbuk 26 jenis batu gunung berapi dan "Tourmaline", sejenis mineral yang berupaya memancarkan bekalan elektrik tetap dan merupakan sumber semulajadi ion negatif dan far infrared rays yang diketahui dapat membantu pelbagai fungsi organ badan dan juga aktiviti selular serta bertindak kepada molekul petrol dan diesel untuk melepaskan lebih banyak gas dan menjimatkan petrol.
  • Bukan sticker biasa, ianya cip yang berteknologi tinggi.
  • Mengandungi ion negatif ditugaskan untuk meleraikan molekul petrol dan diesel supaya ianya menjadi banyak dan memampatkan tangki petrol dan diesel serta memberi kuasa pada kenderaan.
Cara guna :

Jimat Minyak
  1. Motosikal. 1 keping ( Tampal cip mengadap tangki )
  2. Kereta CC 1.2 keatas. 2 atau 3 keping ( Tampal cip pada penutup tangki minyak sebelah dalam. )
  3. MPV, 3 atau 4 keping.
  4. Lori dan kenderaan berat lain. 5-10 keping.
Jimat Elektrik
  1. Bil RM100 ke bawah. 2 keping. ( Selit pada fius box )
  2. Bil RM200 ke atas. 3 keping. ( Selit pada fius box )
Jimat Bateri Phone
  1. Handphone. 1 keping. ( Tampal pada bateri. )
So, kalau berminat boleh whatsapp 0195467108 or PM kat Facebook. Aku dah try. Tampal kat bateri phone. Memang berkesan. Kalau dulu charge phone 3 kali sehari, sekarang dah kurang. Sekali sehari je. Motosikal pun dah jimat minyak sangat. Lambat sangat turun meter. Tak percaya ? Cuba dulu.






Pic from google.

Nak tahu banyak lagi ? Boleh google. Okeh ?
Sekian.

20 April 2014

Safe Heaven by Nicholas Sparks

..Assalamualaikum..

“I truly believe that while love can hurt, love can also heal…” 


Hey guys. Memandangkan aku tengah bercuti sekarang ni, so nak share la apa je yang aku dah buat. Tersangatlah bosan. Bagi mengisi masa yang terluang itu, aku menonton kembali filem2 yang diadaptasi dari novel yang dihasilkan oleh Nicholas Sparks. Skema gila ayat. Kah. 

Novel2 yang dihasilkan tersangatlah best. Setakat yang aku dah baca, Safe Heaven paling aku suka. Jalan cerita dia sangat menarik. Aku tak baca full pun sebab dah keluar filem. Tengok filem je lah. Hehe.

Safe Heaven (2013)



When a mysterious young woman named Katie appears in the small North Carolina town of Southport, her sudden arrival raises questions about her past. Beautiful yet self-effacing, Katie seems determined to avoid forming personal ties until a series of events draws her into two reluctant relationships: one with Alex, a widowed store owner with a kind heart and two young children; and another with her plainspoken single neighbor, Jo. Despite her reservations, Katie slowly begins to let down her guard, putting down roots in the close-knit community and becoming increasingly attached to Alex and his family. But even as Katie begins to fall in love, she struggles with the dark secret that still haunts and terrifies her . . . a past that set her on a fearful, shattering journey across the country, to the sheltered oasis of Southport. With Jo’s empathic and stubborn support, Katie eventually realizes that she must choose between a life of transient safety and one of riskier rewards . . . and that in the darkest hour, love is the only true safe haven. Source : Nicholas Sparks

So, sesapa yang tak tengok lagi, boleh la tengok. Download ke apa ke. Hehe. Kalau yang minat membaca tu boleh try cari buku ni. Hari tu aku ada nampak dekat MPH. :D Dijamin puas hati.

Sekian.

19 April 2014

Tengah Cari Blog, Nak Letak Dalam Bloglist.

..Assalamualaikum..

*MODEL BLOGLIST



Hei korang. Aku takda semangat nak blogging. Cepat kembalikan semangat tu. Mwahaha. Oke. Taknak sembang lebih. Straight to the point. Sape nak masuk bloglist aku, boleh komen tinggalkan link blog korang kat entry ni.

Apa yang korang dapat ? Aku akan visit blog korang plus komen plus klik iklan plus plus plus. :p Tujuannya, aku bosan. Mereka2 yang dah sedia ada dalam bloglist aku tu dah jarang update. Faham, dorang busy. :D Hahaa. So, nak cari orang2 baru.

Kalau berminat. Ada 3 syarat. Simple je. First, kalau tak follow aku lagi, silalah follow. Jangan risau, nanti aku follow balik. Second, korang pun kena letak link blog aku dalam bloglist korang jugak. Tiga, kenalah jenguk komen menabung blog aku juga. Hahaha. Nampak tak permainan aku. :3

Tapi, yang guna blogskin tak boleh. Sebab nanti korang punya link takleh nak masuk. Faham2 lah. Kalau nak, boleh jer, aku letak dalam linkies aku kat atas tu haa. Tapi aku tak jamin lah nak jenguk selalu. Kih3. 

Berminat ? Semudah abc 123, komen bawah ni, ikut syarat. Settle !

Sekian. :)

15 April 2014

Aku Pulang :)

..Assalamualaikum..

Ehem ehem. Test 1,2,3. Hehh. Eh hai ! Saya dah kembali selepas 4 bulan menghilangkan diri. Haaa. Aku dah rasa janggal gila. Macam mana nak intro ni. Kah. Oke. Relaks. Aku dah habis asasi. Yeah yeah yeah. Holiday 5 bulan dan bakal kembali aktif mengupdate blog. Kih2. 

Readers blog aku ada lagi ke ? Ke semua dah tak ingat aku ? Huaaa. Nampaknya kena work hard cari readers baru. Hehe. Hmm. Nampak gaya dah ramai blogger2 yang aku kenal dah tak aktif. Korang semua kemana ? Rasa dah tak happy nak blogging. :( Apa2 pun hidup mesti diteruskan, ecehh. Takda nak cakap apa. 



#PrayForMH370

Sekian.