11 June 2017

Week 3: Hari Raya Outfit

Hai guys.

Korang semua dah join belum Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest ? Kalau belum cepat klik entri ni 

Ramadhan Raya Blogger Contest - 80 winners will be selected!


Sekarang dah minggu ke-3 pertandingan ni berlangsung. Korang ada masa lagi. Hurry up and join the contest! 



So, back to the topic, here my post regarding to looking good and beautiful (Share your outfit details for this Raya). Untuk raya tahun ni, baju raya aku ada satu je. Macam tahun yang lepas-lepas juga, baju raya aku memang satu je. Hehe. Baju raya aku beli sendiri, aku pun tak tahu bila kali terakhir baju raya ibu belikan. Since aku dah meningkat dewasa ni, semua benda aku beli guna duit sendiri. That feeling datang sendiri, taknak susahkan mak ayah since keluarga bukan orang berada.

a. What's your color theme for this Raya? 
Tema raya tahun ni nude-pink. Basically, tema sendiri-sendiri aje. My kakak abang semua dah kahwin. Mak ayah pula tak kisah baju color apa. So, I choose nude this year.

b. Share your outfit details for this Raya 
Baju raya kali ni aku beli online sahaja di butik Leeyanarahman. Aku rasa mesti semua orang tahu kan jenama ni terkenal dengan design baju-baju yang sangat cantik dan elegen. Dah nama pun butik, mesti lah harga pun mahal. Of course la aku tak mampu beli. Menangis bucu katil tengok harga baju ratus-ratus. So, sebagai pembeli yang bijak (bijak ke?), aku beli baju 'sale' iaitu koleksi baju raya Leeyanarahman yang tahun lepas. Dengan harga RM99 aku dapat satu baju kurung moden yang cantik. I'm not going to reveal my hari raya outfit. Tunggu raya okay.

Untuk tudung, tak beli lagi or aku akan pakai je tudung yang dah ada. Kasut pula, I will match my baju kurung moden with my black converse or my flat shoes yang dah sedia ada. (I know I'm so jimat).

c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya?
Since dah ada baju raya, I need scarf yang match dengan baju. So, I will consider buying a simple plain chiffon shawl and why not a nice flat shoe. Ya, I like them both.




Good news! Every week, Lazada will select 3 lucky bloggers to win RM100 shopping voucher each at Lazada. 

Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier!

That's all my simple outfit for this raya.
Till we meet again.




4 June 2017

Ramadhan Raya Blogger Contest - 80 winners will be selected!

Hi Bloggers,

Coinciding with the Lazada Ramadhan Sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 16 to 27 June (where you can find special discounts up to 90%!), we are pleased to share with you our special Lazada Ramadhan Blogger contest where we will be awarding prizes to up to 80 bloggers! 



To participate, please check the instruction on this page: http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

The contest runs from 19 May until 25 June 2017 (4 Weeks). During these 4 weeks, there will be 1 contest held every week with a different theme (in totality there will be 4 contests held during these 4 weeks). Every contestant may participate in more than one contest. 

Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu). Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali.

List of 4 contests held during these 4 weeks :

Week 1 : Delicious Ramadhan - Share the recipes of your favorite Iftar dishes
Week 2 : My Ramadhan Home - Share your house decorating tips for this Raya
Week 3 : Looking Good & Beautiful - Share your outfit details for this Raya
Week 4 : Travelling Back Home - Where do you celebrate Raya this year?

Prizes – More Participants More Winners (Up to RM10000 Lazada Shopping Vouchers)

Depending on the overall number of participants there will be either 15, 20, 50 or 80 winners: 

1. Less than 100 Participants (15 winners) 

15 x RM100 

2. More than 100 Participants (20 winners) 

1st Prize: 1 x RM400
2nd Prize: 8 x RM150
3rd Prize: 11 x RM100

3. More than 200 Participants (50 winners) 
1st Prize: 1 x RM500 
2nd Prize: 16 x RM150 
3rd Prize: 33 x RM100 

3. More than 300 Participants (80 winners) 
1st Prize: 1 x RM600 
2nd Prize: 35 x RM150 
3rd Prize: 44 x RM100

Invite your blogger friends to join this contest, so you will increase your chance of winning! The more the merrier! 

4 April 2017

Menang Lazada Birthday Blogger Contest

Alhamdulillah menang contest Lazada. Yehuuu!


3rd winner - Shopping voucher RM150. Sekarang ni aku tak tahu nak beli apa. Satu item RM150. Please guys bagi suggestion.

Drop your comments :)


#Tengahbusy #Entripendek