29 December 2012

Entri Pendek : Pujuk Rayu

Spend your 15 seconds to read this....

..Assalamualaikum..



"Lebih senang menangkap lalat dengan manisan daripada dengan cuka"

Lebih mudah memujuk orang perempuan merajuk dengan bunga daripada dengan hadiah-hadiah lain dan lebih mudah memujuk orang lelaki dengan buat dek daripada merayu dayu

27 December 2012

Terang Bulan Mentari Malam

..Assalamualaikum..

Halo Halo and Hye adik manis, kakak cantik dan abang kacak ! Pekabo ? Sihat ? Yeah,, hope so lah.. Tak macam aku nie.. Deman.. Uhuks =.="

Berbelit semacam je tajuk entri aku hari nie.. Hehe :D Tadi aku duk termenung luar rumah.. Tetiba nampak bulan.. Fuhh,, cantik amat ! Al maklum lah,, area Besut, Terengganu nie kan banjir.. Jarang sangat la kalau nak tengok bulan bintang nie.. Tapi rumah aku tak naik air pun.. Ohohoho.. Orang Besut cakap "dok naik air boh" wakaka :p 
Oke lah.. Straight to the point, aku pun snap la pic.. Tak de lah cantik mana pun.. Tengok bawah, layan gamar !



Amacam ? Tak da la cantik mane pun.. Aku snap guna SAMSUNG GALAXY CAMERA.. Perghh! Canggih woo.. Promote sikit.. Haha.. Tipu je.. Mane la mampu aku nak beli.. Kalau dapat,, fuhh.. Tak tergambar dengan kata-kata.. Hek2.. Guna Samsung camera jerkk.. Tak de la sampai ber-galaxy bagai =.="



Terang bulan mentari malam.. Menyinari seluruh alam.. Meroyan



Bulan purnama sungguh bulat,
Aku rasa nak makan coklat..
Hahaha.. Tak pandai berpantun -____-

Bulan ada satu je.. Mungkin tak kalau kita tengok bulan, dia tu pun tengok bulan jugak.. Whoa.. So sweet !

Aku rasa nie last entri untuk tahun 2012.. Lepas nie maybe aku dah tak boleh online lagi.. Kalau online pun,, hari minggu je.. Sorry to my readers, aku terpaksa pergi.. ( bajet ada ramai readers ) Kah2..

13 Safar 1434.. Akhir kata,, Selamat Tahun Baru.. :D

Love all the way !

..Sekian..
Written by : aein domok


26 December 2012

Ada hikmah di sebaliknya

..Assalamualaikum..

Halo Halo and Hye adik manis, kakak cantik dan abang kacak !
Terima kasih kerana sudi singgah blog aku yang tak seberapa nie.. Entri agak meroyan sedikit hari nie, al maklum lah baru ditimpa masalah.. Sedih.. Sob sob.. =.=" 

Sebagai makhluk Allah yang bergelar manusia, kita tak pernah lari dari ditimpa masalah.. Sama seperti aku yang tak habis-habis dengan masalah.. Hanya kerana mulut orang.. Kenapa manusia nie sering sahaja saling dengki antara satu sama lain.. Bersyukur la dengan apa yang kita ada.. Sesungguhnya dengki itu satu sifat yang boleh memecah belahkan perpaduan.. Aku sedikit kecil hati dengan sikap orang di sekeliling aku mahu pun mereka yang pernah bergelar sahabat kepadaku.. Di mana letaknya nilai sebuah persahabatan kepada mereka.. ?

Dalam hidup aku pelbagai susah senang telah aku lalui.. Aku sedar bahawa setiap yang berlaku pasti ada hikmah di sebaliknya.. Allah tidak akan menguji hambanya di luar kemampuan mereka.. Aku sedikit terkilan dengan keadaan yang menimpa diriku.. Sakit hati yang teramat sangat.. Namun, aku tak dapat berbuat apa-apa.. Hanya mampu berdoa semoga kepada mereka yang sering berkata bukan-bukan kepadaku,, berhenti berbuat sedemikian..

Terasa ayat aku agak skema hari nie.. ^_^

Bersama samalah muhasabah diri :D 

..Sekian..
Written by : aein domok

22 December 2012

Duit 1 sen ? Unik ?

..Assalamualaikum..

Halo Halo and Hye adik manis, kakak cantik dan abang kacak :D
Hebat manakah duit syiling 1 sen ? ? ? Sila jawab sekarang ! hek2



Tajuk kat atas tu macam suspen je kan ? Oke today aku just nak share pasal duit syiling 1 sen nie.. Biasa la aku nie kan suka share2 apa yang aku ada.. Hua3.. Bangga diri jap :p ..Tahu tak yang aku ada simpan duit syiling 1 sen nie ? Banyak tau.. Nak tengok tak ? Jom tengok kat bawah nie...


Amacam ? Banyak tak ? It shines like a diamond.. Weehee :D Siapa sangka zaman sekarang yang dah tak laku duit 1 sen nie, aku masih simpan elok2.. Nanti nak tunjuk kat anak2 aku.. Wahaha :p Gambar nie hak milik peribadi aku okeh.. No sabotaj2 k..




Total semua duit 1 sen nie ialah... RM 6.84 sen.. Hehe.. Letih weh kira duit nie.. Tak sampai 10 hingget pun.. Kah2.. Dalam2 aku mengira nie,, tetiba je ada jugak duit lain yang sesat.. Haha.. Tengok kat bawah nie,,


Buruk bebenor rupanya.. Haha.. Tak kesah la weh.. Macam2 ada.. Aku pun tak tahu tang mana datangnya.. Thailand, Singapore, Brunei, Arabia pun ada.. Yang berkarat pun ada.. Hehe.. ^_^

#Muka depan

Yang kat atas nie yang paling unik.. Sorry la pic agak blur sedikit.. Al maklumlah,, aku guna Samsung debek je.. Haha.. Tak mampu lagi nak beli yang canggih manggih ! -__- Oke yang nie duit 1 sen jugak tapi pelik sikit.. Bentuk segi empat ala2 curve gitu :D Duit nie tahun 1957 lagi.. Wah! Tu kan tahun negara kita MALAYSIA merdeka.. Yeah,, I'm proud to be Malaysian.. ( Tak de kena mengena ) :p

#Muka Belakang

Tengok tu ada Queen Elizabeth II kat situ.. Yang nie paling aku suka sebab macam ada latar belakang Sejarah gitu pada tahun 1957.. Wee~ Dalam aku melihat lihat duit 1 sen aku yang dah tak ada nilai nie,, tetiba jumpa dua keping syiling pelik ! ^_^


Taraa -___- Tahu tak nie apa ? Pelik ke ? Hehe.. Nie token la.. Token Funfair aku zaman budak2 dulu.. Hahaha :D.. Masihku simpan dengan rapi.. ^_^ 

Unik tak koleksi aku nie ? Koleksi duit syiling 5 sen tak ada sebab duit tu laku lagi.. Hahaha :D..

#Money cannot buy happiness :) Life is nothing without money ?

..SEKIAN..
Written by : Aein_DomOk



12 December 2012

12 DECEMBER 2012 Domo Time !

..Assalamualaikum..



Halo Halo and Hye adik manis, kakak cantik dan abang kacak..

Biasanya hari Rabu mesti orang update blog dengan Wordless Wednesday.. Kan ? Tapi aku tak pernah buat sebab aku nie Wordless Everyday.. haha :P Tarikh hari nie cam unik jugak lah kan.. 12 12 12.. Fuh! Aku nak tunggu 13 13 13... Hado ko ? huk2.. Tapi bagi aku date apa pun tetap je sama.. Tak ada yang special dalam hidup aku.. Tiap2 hari buat benda sama :D Eh,, sesape yang sambut birthday hari nie,, aku ucapkan Happy Bitrhday ! Wee~

So, hari nie aku nak share picture Domo.. Aku nie minat sangat dengan Si Mulut Luas nie.. Hehe.. Cute kan ? Jom layan gambar ^-^


#Pic nie aku ambil dari Mr.Google.. Cantik kan.. Aku suka :D ( Background lappy aku hehe )

#Yang nie aku sendiri yang buat.. Aein tu dah semestinya aku.. Mimi tu my bestie :D.. Time aku sekolah dulu2 nie.. Time cikgu tak da dalam kelas -__-

#Yang nie beg aku.. Ex aku yang bagi pada 11 Dec 2011.. Haha.. Ingat lagi aku.. Hua3.. Dan 12 Dec 2011.. Aku breakkk!! Kira dah setahun la kan.. :P TIPU .. Mata Domo dah tak da sebelah.. Hilang.. Kah3..

#Amacam yang nie ? Cantik tak ? Aku sendiri yang create nie.. Guna pen and kertas jerk.. Hehe.. Perasan tak ada Domo sengal dalam tu.. Yang tu kawan aku yang buat.. Haha :P Aku buat nie time sekolah dulu2.. Wah ! Rindu pula kat kawan2.. Lepak sama2.. Study sama2.. Uhuk -__-

Saya bukan obses tapi minat Domo :D

..SEKIAN.. 






10 December 2012

Tersangat Gembira

..Assalamualaikum..

Halo Halo and Hye adik manis, kakak cantik dan abang kacak !

Hari nie aku happy sangat2 weh.. Akhirnya, aku dah tukar template blog aku.. Daripada domo yang besaaaar tu kepada yang ala2 pinky gitu.. Thanks to Lyssa.. Template nie dia yang punya.. Haha :D Sebenarnya aku frust, sebab hari tu aku ada try guna template wash denim,, pastu aku lupa nak download full template aku yang asal.. So, faham2 lah.. Jahanam blog aku.. -__- .. Aku tak suka sangat template aku yang sebelum ni sebab tulisan kecil sangat.. Haha.. Sakit mata aku nak baca :D

Habis cerita pasal blog.. Now, nak cerita pasal aku dan idolaku.. Kah2.. Siapa sangka akhirnya dapat juga aku berbual di alam maya dengan Zyra Roxx.. Siapa tak kenal kan kan kan.. Kalau kau tak kenal,, kau tak up to date.. Hehe.. Sorry ^-^ .. Aku suka sangat sebab dia tak sombong.. Baik je.. Aku suka sangat baca blog dia.. Seriously aku dah addicted ! .. Segalanya bermula di Ask.fm.. Ngeh2.. Aku try2 tanya,, dia jawab.. Wah ! Happy giler aku.. Dah lama aku nak berchit chat dengannya.. Tapi apakan daya, aku cuma blogger biasa.. Bukan blogger retis.. Masihku ingat cerita last year,, aku tegur blogger tu,, kira retis jugak lah kan,, tak layan pun aku.. Haha.. Maklumlah dah glamour.. Opss !

Oke.. Stop it ! Sambung balik pasal Zyra Roxx.. Hehe :D Tengok kat bawah nie,, bukti.. keh2.. Baca dari bawah.. :P Kalau tak nampak, kasi tekan itu punya pic la ^-^



Nie je yang aku tanya.. :D ( Happy3 ! )

Yang kat bawah ni pula, Zyra Roxx mai singgah blog aku.. Haha.. Kau ade ? Tak kesah la nak cakap aku gila ke apa.. Yang aku tahu aku happy sangat2 !


Yang bawah nie pula, Zyra Roxx komen entry aku.. Kenangan manis seumur hidup nie weh.. Haha.. :P


Aku happy sangat2 ( dah berapa kali aku ulang ) Aku suka sangat2 baca blog Zyra Roxx sebab hari tu aku ada problem, kira cam sedih jugak lah.. Pastu aku lepak kat satu blog tu, aku tengok ada link, aku pun terus klik and masuk ke blog Zyra Roxx.. Dari situ lah aku start baca semua entry dia.. Dan tanpa ku duga aku ketawa guling2.. Hilang stress aku.. Sumpah tak tipu ! ^-^ 

P/S : Support blogger Malaysia !

..SEKIAN..

9 December 2012

Love Story

..Assalamualaikum..

Halo Halo and Hai adik manis, kakak cantik dan abang kacak !

Jom layan Love Story..
Original by me okeh.. hehe :D

......





We were both young when I first saw youI close my eyes and the flashback startsI'm standing there..On the balcony in summer air !


See the lights, see the party, the ball gowns
I see you make your way through the crowd
And say hello, little did I know

......

Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all that's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story, baby, just say, "Yes" !




And my daddy said, "Stay away from Juliet"
But you were everything to me,
I was begging you, "Please don't go"
And I said...


.........




Romeo, save me, they're trying to tell me how to feel
This love is difficult but it's real
Don't be afraid, we'll make it out of this mess.
It's a love story, baby, just say, "Yes" !




Romeo, save me, I've been feeling so alone
I keep waiting for you but you never come
Is this in my head? I don't know what to think
He knelt to the ground and pulled out a ring and said...

Marry me, Juliet, you'll never have to be alone
I love you, and that's all I really know
I talked to your dad ‒ go pick out a white dress
It's a love story, baby, just say, "Yes" !



'cause we were both young when I first saw you :D


.................

Love Story , Lagu Taylor Swift

Aku sendiri yang lukis kat atas tu.. Tahu tak cantik.. Dah aku memang tak pandai.. haha Tak kesah la kan ? Janji ROCK !

..SEKIAN..
Written by : aein_DomOk


6 December 2012

Segment : King Follow Back by Amercorner

..Assalamualaikum..


Aku wajib dinobatkan sebagai KING FOLLOW BACK kerana aku tidak pernah ter-miss follow satu pun blog yang aku tengok walaupun depa tak follow aku balik,, aku tak kesah.. Wakaka :D

Bilangan followers aku sekarang :

#489

Blogger2 lain perlu join segmen ini kerana masing2 nak ada followers beriban macam Amercorner.. hek2..

..SEKIAN..
Written by : aein_DomOk


Ohsem dan Sempoi :D

..Assalamualaikum..

Halo Halo adik manis, kakak lawa dan abang kacak..
Today,, I wanna to share about my school memories.. Cehh,, speaking aku.. Entah betul ke tidak.. huk huk..

Dah 5 hari berlalu bulan December nie dan aku masih lagi goyang kaki kat rumah.. Sumpah boring gila.. Please, find me a job.. Hehe.. Gatai nak kerja.. ( mum tak bagi ) Untuk mengisi masa lapang aku kat rumah nie,, maka aku blogging dan terus blogging.. Seriously, aku rindu kat sekolah.. Rasa macam nak bangun awal pagi kejutkan kawan-kawan kat hostel and then siap-siap ke sekolah.. Sekarang dah tak boleh daa.. Say Bye Bye to school.. Bagi mengurangkan rasa rindu aku nie,, ku abadikan di sini foto-foto kenanganku bersama kawan-kawan.. Berbelit beno rasanya bahasa aku hari nie.. hehe :D

Jom layan gambar

#Skema geng2 aku.. hahaha
Aku yang kat tengah in black.. huhu.. Kalau tak nampak, kasi tekan itu punya pic la


#Sempoi dan Ohsem
Sayang korang gila2 !


#With my cikgu yang cute gitu..
Aku yang kat sebelah cikgu tudung putih tu.. haha.. Promote sikit :P



#Bersama Papa tersayang.. huhu



#Cikgu2 yang baik and kawan2 yang baik


Tu je ler pic nye.. Banyak lagi tapi malas dah nak upload.. Celcom Broadband nie cam bangus sangat je hari nie.. wehee :D

Perasan tak asyik muka sama jer bergambar.. haha.. Setiap gambar pasti ada aku.. hehe.. Dah blog aku.. Letak pic aku je lah banyak2.. bajet

Thanks :
Photographer : Amirah

Kepada rakan2 yang tak da pic tu, mohon jangan terasa.. hehe

..SEKIAN..
Written by : aein_DomOk






5 December 2012

Dulu dan Sekarang

ENTRI ROSAK !

..Assalamualaikum..

Halo Halo adik manis, kakak cun dan abang yang kacak :D
Aku panas hari ni,, ada mangkuk main copy jerk status Fesbuk aku pas tu paste kat wall dia.. What The ? ? Siap sindir-sindir bagai.. Huh ! Menyampah kot.. Tak pe weh.. Kau tunggu perang dariku.. Wakaka :D

Abaikan saja lah.. Aku nak share gambar aku time muda-muda dulu.. Kah2.. Macam dah tua jerk.. I'm still 17 okeh ? Jom layan gambar.. OMG ! Oh My Gambar lama.. hee.. Let's Rock Bebeh..

..DAHULU..


Wah ! Amacam ? Ada cun ka ? hek hek

..SEKARANG..
















Nie kat sebelah nie ha.. hehe
------------------------------------->



4 December 2012

Kasih Ibu

..Assalamualaikum..



"Tak dapat aku bayangkan hidup ini tanpa seorang wanita yang bergelar ibu"

Bagai kaca terhempas ke batu hati seorang ibu tatkala ibu diceraikan di saat sarat mengandung.. Di mana letaknya hati nurani seorang mertua ? Tergamak memaksa anak untuk menjatuhkan talak.. Di mana letaknya nilai kemanusiaan seorang bapa ? Tergamak melepaskan tanggungjawab di saat getir seorang isteri..

Sejak tapak tangan sebesar dua jari, ibu telah menjaga anak dengan penuh kasih sayang bagai menatang minyak yang penuh.. Walaupun hidup dalam serba kekurangan, ibu tidak pernah lalai menjalankan tanggungjawab.. Tidak pernah sekali pun ibu lupa memberi susu walaupun ibu sering kali dihimpit masalah kewangan..

Ibu tabah menghadapi hidup.. Menjaga dan memberi didikan kepada anak-anak.. Tidak pernah sekali pun kedengaran dari mulut ibu kata-kata sebuah bebanan.. Namun, setelah apa yang diberikan ibu, mengapa ini balasannya ? Tergamak kau lukai hati seorang ibu.. Tergamak kau bebani hati ibu.. Mengapa jalan hitam yang kau pilih ? Mengapa ? Mengapa hidup bergelumang dosa yang kau pilih ? Mengapa ibu kau malukan ?

Tak pernahkah kau berfikir sedetik tentang pengorbanan seorang ibu ? Ibu yang telah bersusah payah demi membesarkan kau seperti yang lain.. Mengapa dadah yang kau pilih ?

Sungguh besar ujian buatmu ibu..

P/s : Hargai ibu dan jauhi dadah


#Cerita berdasarkan pengalaman

3 December 2012

Bakat Melukis :)

..Assalamualaikum..

Halo Halo and Hai :D

Sempena cuti sekolah nie, aku habiskan masa aku dengan blogging, fesbuking, twiting, and tidur.. hehe.. Aku nak kerja tapi mum tak bagi la.. So, duk kat rumah je ler.. Hajat di hati nak pergi KL.. Pun mum tak bagi.. Mum said,, kalau nak pergi,, pergi dengan akak.. Masalahnya sekarang akak aku tak nak pergi.. Sampai hati buat adik macam nie.. hehe :D

Oleh itu,, aku habiskan cuti aku dengan melukis.. Salah satu hobi aku yang best gitu.. hahaha.. Tak semua orang ada bakat melukis nie.. Dan aku salah satu insan yang dipilih oleh-Nya.. -_-

Jom layan hasil karya aku :D

#Winnie The Pooh and Piglet..
Ala-ala fishing gitu :P


#Bidadari dari kayangan
Simple jerk :)


#Girl with ballon.. Wee ~


#Fish yang boleh bercakap... hua3


#Aku dalam mood kartun..
hehe,, perasan -__-


#Spongebob yang tak siap lukis..
Aku dah malas daa

Amacam,, cantik tak ? hehe.. Actually yang nie aku lukis dah lama.. Kurang lebih 2 tahun yang lalu masa aku form 3.. Sekarang aku dah 17 tahun.. hahaha.. Yang tahun nie punya masih dalam proses.. Picture agak low quality sikit sebab aq malas nak scan.. Yang tu aku snap pic guna Samsung aku yang tak berapa nak canggih tu.. :D

..SEKIAN..
Written by : aein_DomOk 



1 December 2012

Segmen : Upkan Follower Pada Cuti Sekolah

..Assalamualaikum..

*KLIK banner untuk join :)

Bilangan followers :)

Tag :

http://ilia-asya.blogspot.com/

http://mishiesnieyna.blogspot.com/

..SEKIAN..


Simple Giveaway by Musical Xiao

..Assalamualaikum..


NAK JOIN ?
KLIK BANNER

30 November 2012

Happy Birthday Sayang :)

..Assalamualaikum..



30 November 2012
My cutest friend's birthday



Dear my friend, Selamat ulang tahun yang ke-17..
Dah besar dah awak.. hehe
Tak lama lagi dah boleh jadi 'bini' orang..

Pesanan daripada saya : 
Semoga awak panjang umur dan sihat selalu..
Semoga result SPM gempak !
Semoga awak bahagia dengan si dia :)
Semoga awak happy selalu..
Semoga awak tak lupa kat saya..
Semoga kita dapat jumpa lagi lepas nie..

Semoga dan semoga.. hehe
Gambar kenangan


Lepas nie dah tak boleh macam nie lagi..
uhuk ! Sedihnya..
Rindu senyuman awak yang manis tu..

Sempena birthday awak nie,, saya hadiahkan awak Al-Fatihah.. :)

#Skema tak ayat saya.. ? hua33.. Habis x dop loghat kelate.. wee :) #HadoAkuKesoh?

..SEKIAN..
written by : aein_DomOk