29 May 2013

GAME : Pou !

Assalamualaikum..

Setelah segala urusan nak berumah tangga selesai, eh, urusan nak p sambung belajar actually. Rasa lega sangat2, Nak2 yang part borang2 tu, kemain banyak. >_< Now, semua dah beres. Baju2 semua dah kemas elok2. Semangat tak ? Hari Sabtu ni baru nak bertolak pergi :) Tinggal urusan nak buat majlis kesyukuran kecil-kecilan je belum selesai. To my hubby, cehh, semoga selamat sampai ke destinasi yang di tuju. Awal betul dia daftar. Hekhek. Tak perlu kau tahu siapa tapi masih orang yang sama. Bak kata orang dulu2, break getback. Understand ?

Dah lari tajuk aku ni. Hehe. Sebenarnya nak review game POU ! Sape main game ni ? Kita geng. *Aku pun dah ter-ikut2 ayat "kita geng" ni. :p Game ni best gila kot. Kalau nak main boleh download and install cepat2 dalam henpon korang yang canggih manggih tu. Tak payah tipu la, zaman sekarang ni semua orang pakai gadget yang mahal2 gittew. Tapi, aku still guna henpon cap itik warna pink + putih. Konon girly -__- Dah 2 tahun henpon tu bertahan dengan aku, jangan la rosak sebab mum tak bagi beli henpon canggih. Agak tak adil la, kakak boleh je guna yang canggih. :p

Stop it now. Terbabas jauh dari tajuk. Game Pou ni best sebab dia macam pet kita. Kita kena jaga. Kena bagi makan, kena mandikan dia. Dan yang paling best, Pou kena main game juga. Nanti Pou sedih kalau tak main. Macam kita la, kena aktif bersukan. Cehh :p

Layan gambor aje lah yer. Malas benor nak explain panjang2. Kang tersasul sana sini pula.


Comel tak Pou ? Boleh decorate sendiri design dia. Asalkan ada coin. Macam mana nak dapat coin ? Kena la rajin main games. :)


Yang ni kitchen. Tempat Pou makan. Kalau food habis kena beli. Semua Pou makan. Sushi, roti, susu etc.


Yang ni lab. Tempat Pou mandi. Kena berus badan Pou guna sabun warna biru tu. Boleh beli potions juga kalau nak tambah energy Pou or nak Pou cepat membesar. :)


Yang ni pula bedroom Pou. Boleh decorate sendiri wallpaper kat belakang. Nak bagi nampak cantik. Kalau dah tak nak main, sentuh lamp tu, nanti Pou akan tidur. Hehe


Yang ni hall. Touch je kat mikrofon tu, nanti dah on. Korang cakap la apa2 pun, nanti Pou akan ikut. :)


Yang ni garden. Wuuu, cantiknya bunga daisy. Daisy ke apa entah. Tak tahu pula, Hahaha. Kena selalu siram guna awan tu. 


Yang ni pandangan luar rumah Pou. Buruk benor. Hehe. Tak cukup coin lagi nak decorate lawa2. See, aku baru je level 14.

Pou boleh main 12 game semuanya. Food Drop, Sky Jump, Free Fall, Color Match, Match Tap, Color Tap, Sad Tap, Pou Popper, Find Pou, Memory, Connect and Pou Sound.

So, sape yang tak try lagi, boleh try main. Memang nampak macam game budak2 tapi oke la setakat nak release tension. Ye dok ? :p

Always Love,




29 comments:

  1. kite geng.....hehehehehe, almaklumlah anak akak jauh so, nak lepaskan rindu jaga anak dalam game pun jadilah...huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. akak takde smartphone.. adik akak ada, selalu juga tengok dia main game ni.. akak tengok rupanya macam kentang je, hihi.. pau eizz comel la sebab colour pink gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kak. Eizz pun xde fon yang manggih gitu. Main guna tab ciput je. Hehe. A'ah kan, macam kentang pun ada. Haha. Pink kan sweet :)

      Delete
  3. comelnya pou dia. . :D slmt bljr. .muehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha.. kalau x mandikan dia berhari2..comot laa dia.. kekekekekk~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang comot pun. Siap ada taik sekali. Dia berak. hehe

      Delete
  5. aida suka sangat main game ni, haha.
    suka kasi dia hunger potion tu nk suh dia makan banyak2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay ! best kan main ? Bagi banyak2 suh dia cepat besorrr :)

      Delete
  6. nak p bljar dh dia :) bguslah..slmat maju jaya k..bljar elok..btw hp sy n3310i je..xleh main game pun..sdey2..hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :) Sama la, kita pun guna henpon cap itik. Main ni guna tab murah je. :p

      Delete
  7. handphone kita biasa2 ja..sob sob..sedih.....~

    ahaha.. tapi tak 3D la..kalau 3D game baru syok..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Nanti beli baru k.

      Kalau nak game 3D, main game inotia. Best gilerr :)

      Delete
  8. erkkkk....ingatkan pau..tengok lagi sekali macam toekkkkk hehehhehee...

    adik kak lea pun gile games..ke hulu ke hilir dgn iphone dia.hahaha comel jer barang2 dalam tu...warna pun cantik.anak kak lea tak boleh tgk entri ni tak boleh tak boleh he3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. Main game best lah. :) Bagi la anak akak tengok. Boleh main sekali. Hehe :)

      Delete
  9. kitaa pun suka main game ni jugakk ...
    kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi. Main jangan tak main. Dah level brape ? :)

      Delete
  10. Lia suke game ni! Haha, kite geng :3 btw, bw here back. hehe

    ReplyDelete
  11. akk slalu gak nmpak org lyn game nie..seronok ye..nnt leh lyn gak..hihi~

    ReplyDelete
  12. sy baru level 18 hahaha. haritu main sampai level 25 dah tapi ter-reset phone so, hilang semua. start main balik. wargh best sangaaaaaaat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Sama la, hari ni dah masuk 18 jugak. yeayy ! memang gila main game ni. hehe :)

      Delete
  13. nanti.. jgn sunyi pulak blog ni.. takde sape nak temankan akak nnt.. huhu.. biasalah.. akak ngan mr. wwall pun banyak kali break up, tp balik dgn dy je.. haih.. :) kawan la ngan pou akak.. nama dy mucukkichipou.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kalau ada masa free, tetap akan update blog ni. Kalau dah jodoh kan kak ? hekhek,

      Kelass nama pou akak. Haha. Eizz punya tak da nama lagi :)

      Delete
  14. tertarik ngn entry Eizz nie pnye pasal..akk sanggup download game nie kt henset..mmg best la..sampai berebut ngn ank2..ekekekek~)

    ReplyDelete
  15. Hahahahaha. Adik sejibik macam classmate akakk. Suke sangat main game ni. Hahaha. Skrg tah ape jadi tah dengan pou die. Akak xmain pou, setakat tengok pou belaan kawan2 jelaaa. Akak addict dgn subway surf. Berjangkit dgn anak buah akak laaa. Agagagagaga.

    ReplyDelete
  16. iffah kurang suka main games sbb x penah rasa..
    :) :) ;)

    ReplyDelete

Drop your comments :)