26 May 2013

GAME : Again and Again :)

Assalamualaikum..

Masihkah kau ingat game sebelas2 tu ? Kena tag lagi. Yang keempat kali dah I think. Tapi tak pe. Aku tak kan hampakan blogger yang menge-tag diri ini. Dah macam exam kena jawab2 soalan. Hehe :)

Kali ni, Sarah yang tag. 18 y/o. Sama :) Dilahirkan di Hospital Jerteh, Terengganu. Selalu je lepak kat Jerteh tu. :) Dekat dengan rumah. Hehe. Tak da lah dekat sangat. Boleh laa.



Macam biasa, rules tak nak ikut. Sesedap aku je kan. Hehe. Tolong jawab je.


1. Lahir kat mana?
  • Dilahirkan di Kuala Besut, Terengganu :) Anak jati Teganu, menetap di Teganu tapi dok cakap Ganu deh. Kecek Kelate. Hehe

2. Cita-cita kalian?
  • Dulu masa sekolah rendah, cita2 nak jadi arkitek. Cehh. Tapi sekarang dah tukar, teringin nak jadi doktor. Hoho. In Shaa Allah :)


3. Hobi dimasa lapang?
  • Hobi blogging. Kalau sehari tak makan nasi pun tak pa. Janji boleh hadap blog. Haha. Suka jugak baca buku tapi ambil masa lama untuk habiskan sesebuah buku.

4. Rabun tak. Power berapa?
  • Tak rabun. Mata sihat walafiat. Hehe

5.Suka baca majalah apa?
  • Selalu baca majalah Dara. Tapi time rasa nak baca je beli. Bukan peminat setia. Selalu baca komik je.

6. Makanan kegemaran korang?
  • Dah pernah jawab soalan ni. Suka makan seafood. Laksa penang. Budu hikhok :p + air lobak.

7. 'Politik'. Apa pandangan korang? 
  • Politik berasal daripada perkataan poli + itik. Jadi lah politik. Haha. Tak nak jawab. Sebab kalau aku jawab. Esok pun tak habis entri ni. Hehe. Blackout. Eh ?

8. Minat bersukan tak? sukan apa yang paling best?
  • Tak minat. Aku memang pasif dalam bersukan. Kalau kat sekolah dulu, aku join merentas desa je. Haha. Walaupun pernah jadi Pengerusi Kelab Tenis, tapi tak pernah main pun. Aku join kelab tu sebab tak da orang sangat yang join. :p

9. Pernah putus cinta tak?
  • Kalau cakap tak pernah, nampak benor menipunya. Pernah la sekali dua. Disakiti, tersakiti. Cehh.

10.Suka 'belajar' tak? kenapa?
  • Belajar kat sekolah suka. Belajar chemist best ! I like :) Tapi kalau nak belajar masak ke menjahit ke. Maaflah. Tak minat. Haha. Nanti kalau aku kawin, nak suruh bibik je masak. :p

11.Kenapa berblogging?
  • Blogging sebab best ! Dapat jumpa kawan baru. Dapat pengalaman baru. Dapat ilmu baru. Aku tertarik nak buat blog selepas terbaca pasal blog Wan Hazel kat dalam majalah. Masa tu aku form 2 or form 3 macam tu lah.

Done ! 

Always Love,


32 comments:

  1. blogging mmg best sbb dapat kenal kenalan baru :)))

    ReplyDelete
  2. tak habis lagi 11 soalan tu ya? akak hari tu ditag 5orang.. alhamdulillah jawab semua dalam 1 entri, cuma tambah perkataan 'updated'.. budu memang sedapkan, akak pun suka juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, dh ada yg tag, tolong jawab je.:) Yeahh ! Budu memang sedapp !

      Delete
    2. ikan bakar cicah budu memang sedap sangat.. tiba2 teringin nak makan tu.. hihi..

      Delete
  3. wah ramai ye join segmen ni....wah ganu kite suka2...teringin ke sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la. Mai Pulau Perhentian, dekat dgn kite :)

      Delete
  4. haha.. kita ada berapa orang tag lagi..tapi tak mampu ..terpaksa kecewakan..buat2 macam tak bersalah..kui kui..kejam heh?

    budu oh budu.. walaupun lepas makan gatal2 satu badan tapi engkau tetap pujaanku wahai budu yang kacak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ni pun saja jawab. Tak tahu nak update apa. :p

      Gatal ke lepas makan ? Nasib la sy x. hehe.

      Delete
    2. sebab budu kan... (*erk..budu daripada apa? udang ke ikan bilis? huhu) so gatal..alergik..hehe..

      Delete
    3. budu dr bilis, udang 2 cencalok..byak khsiat 2..eizz kn nk p bljar kt slgor..nati bwk je 1botol kasi kt nana tu :)

      Delete
    4. Ye betul tu, tapi eizz tak makan cencalok. hehe. Oke, nanti bawak untuk kak nana :)

      Delete
    5. oh...tapi bilis ka udang..mmg makan gatal2..ahha..jangan lupa sebotol budu..kui2.. (*padahal boleh ja beli kat market..hehhe)

      Delete
    6. Haha. Budu kampung tak sama yang kat market tu. Akak sy yg duk KL pun selalu beli kat kampung, ngehngeh. susah la akak alergik.

      Delete
  5. he3..dh mcm2 tjuk sbb bnda ni :) owhhh org besut..yg no.10 tu sy bca smbil gelak je..ha3 mmg best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh, besut sejati. Hehe. Kenapa gelak ? Tak percaya ?:p

      Delete
  6. kalau ada sorang lagi tag, seri la ngan akak.. hahahaha.. lain kali, lepak r KT.. boleh jumpa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. menanti sorang lagi tag :) Jarang pergi KT. Tapi In shaa Allah kalau ada masa, eizz pergi

      Delete
  7. uikkkk tak minat masak ekkk...

    ReplyDelete
  8. blogging best! hehe :D akak ingat lagi, yg mendorong akak buat blog, blog Finding Mr. Glasses ni http://coretanbluerose.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahh. Best sangat2. Nanti nak terjah blog tu :)

      Delete
  9. Wah2..nak jadi doctor jugak eh :) goodluck! Thanks sudi menjawab soalan kite ~ May Allah bless you ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're welcome dear. Thanks juga sudi tag :)

      Delete
  10. salam perkenalan.. singgah sini.. :)

    ReplyDelete
  11. kene belajar memasak.. nnti bakal mentua nak tgk.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Kita pandai la masak. Saje je tu :p

      Delete
  12. kadang2 ralit jer dok berbelog..

    ReplyDelete

Drop your comments :)