9 March 2013

Happy Birthday To Me ^_^

..Assalamualaikum..

#Google


Hey hey sweetie and hensemy :p
Today is my day.. ehh,, Today is Saturday.. Hoho.. 9 March 2013.. Tepat jam 9 pagi tadi aku dah cukup 18 tahun.. Yelah kan, dah mak aku beranakkan aku pukul 9 pagi.. Kena lah dengan date tu.. Sembilan.. Hari ni bersamaan jugak dengan 26 Rabiulakhir 1434..

Actually aku sedih.. Sob sob.. Sebab tak boleh celebrate birthday.. Apakan daya semua orang busy.. Tak pe lah.. Aku tak kesah.. Dah ada orang wish tu pun dah kira bersyukur sangat.. Ada jugak yang ingat kat aku ni.. ^_^ Semalam aku tidur awal.. Pukul 10 dah kerohh kerohhh.. Dia yang suruh aku tidur awal sebab aku demam.. Hehh, buat pertama kalinya aku rasa dihargai.. :p Dia pun wish birthday aku awal sebab dia busy kerja.. Thanks awak.. Kita akan kawin tak lama lagi.. Ptuihh.. *Sorry meludah.

Tengah best tidur siap bermimpi bagai, tetiba henfon vibrate.. Aku terjaga and tengok Najihah text aku.. Wish HB.. Tapi masa tu dah pukul 1 lebih.. And ada 2 text lagi.. Aqilah and Fadlan wish birthday aku.. Mereka lah bestfriend aku.. Love u till die.. 3 orang je wish birthday aku.. Sobb, sedih gila kot.. Then, aku tidur balik.. 

Subuh- Aku bangun solat pas tu cek fon.. Ada 5 mesej.. Semuanya mesej birthday.. Ohh, ada juga yang ingat aku.. Terharu.. Ada satu text tu dari kawan aku.. Tak perlu rasanya mention his name here.. Tetiba buat aku rasa sayu..

"Pada jalan berliku moga ALLAH luruskan langkahmu, tika langit dunia runtuh moga ALLAH teguhkan aqidahmu, tika kesusahan datang, moga ALLAH kuatkan hatimu, tika hati dilanda gelisah, moga Allah curahkan ketenangan dalam dirimu, moga kasihNya sentiasa bersamamu.. Moga ALLAH mudahkan dan berkati urusan kehidupanmu, teman yang kuingati selalu.. :-D Selamat Hari Lahir yang ke-18.."

Macam tu la text dia.. Thanks la sebab doakan aku.. Aku tahu aku masih jauh dan hanyut dalam dunia yang penuh dengan keseronokan ni.. Tapi aku ingat pesan kawan aku, kalau kita nak berubah, boleh je.. Asalkan kita nak.. Ya Allah, bersyukurnya aku dapat kawan yang baik yang selalu sokong dan bimbing aku..

Thanks juga buat akak and mama.. Thanks for da cake and coklat..


Walaupun aku tak suka sangat makan bluberi cis kek but I love that chocolate.. Hehe.. Kek tak habis lagi.. Tak da yang nak makan.. Akak aku dah blah p Alor Star.. Dia yang suka makan tu bukan aku.. Patutnya beli la kek yang aku suka.. Hampehh :p tapi tetap bersyukur aku boleh rasa kek.. Entah orang kat negara lain boleh merasa ke tak kek ni.. Mahupun negara sendiri :p *Kalau tak faham, buat2 faham..

**************

Aku cakap ngan mak aku..

Aku : Ma, dop sambut ke birthday adik.. (adik tu aku lah.. kan anak bongsu.. Hehe )
Ma : Gi la terjun bangunan , 
Aku : Bakpe pulok ?
Ma : Terjun la, pah ma sambut..
Aku : Oke.. (Tak lucu ma)

Kesian kat aku.. Tak tahu la awak2 faham ke tak.. Tu loghat kampung aku.. Wehehee~


Thanks jugak buat kawan2 facebook and twitter yang wish birthday.. Kalau nak mention semua, memang tak habis entri aku ni.. :p

Kalau dapat spec Ray Ban ni oke gak.. Ptuihh :p



Aku nak gift,hadiah,present.. Faham tak ? Awak ! Janji nak bagi.. Saya tunggu =.="

..Sekian..








14 comments:

  1. hhpy bfday girl. . :) moga pnjg umo n murah rezki. . :D umo kta sma. .bln bfday pun sma. . :D

    ReplyDelete
  2. @ ❤ Si Budak Vanilla ❤ : Thanks awk :D

    ReplyDelete
  3. @Budak Kampung : Thanks akak ^_^

    ReplyDelete
  4. selamat hari lahir..smga pjg umr,murah rzki dan ceria selalu

    ReplyDelete
  5. wah!!!!sambut birtday ko yek!!!!16 march sambut bufday haku plak...wakakakaka!!!!

    ReplyDelete
  6. @P#eoniX : nak promote befday lettew :p

    ReplyDelete
  7. selamat hari jadi ya!
    wah, tak suka blueberry cheese? meh bagi akk.. akak suka..hehe ;)

    ReplyDelete
  8. @Lyana's Page : bak alamat, nak post kek.. hehe

    ReplyDelete
  9. hei sy pun tak suka blubeghi. suka chocolate je. give me pive :p haha btw ada nama sy dalam entry ni (bangga sikit)

    ReplyDelete
  10. @Miera Violet : eh sama la kite.. :p haha..

    ReplyDelete
  11. Aein Happy belated birtday yahh. Maaf lambat wish :)
    Semoga panjang umo dan dimurahkan rezeki.
    Semoga cepat kawen^^:)
    Nice to know you :)

    ReplyDelete
  12. @Nurul Husna : Thanks.. ada ke cepat kawen plk.. haha.. btw, nice to know u too ^_^

    ReplyDelete

Drop your comments :)