19 August 2017

Kolej Kediaman UiTM Jengka Pahang (Kolej Tok Gajah)

Hey guys.

So untuk adik-adik yang berjaya sambung belajar, aku ucapkan tahniah dan selamat maju jaya. Post kali ini aku akan kongsikan kolej kediaman di UiTM Jengka Pahang. Sebelum ni dah ada post menegenai Kolej Mat Kilau, boleh klik link bawah untuk baca.


So, kali ni Kolej Tok Gajah pula. Kolej Tok Gajah merupakan kolej baru. Baru je siap tahun lepas kalau tak silap. Aku sempat merasa stay kolej ni masa semester akhir. Untuk pelajar-pelajar baru kebiasaannya akan dapat Kolej Tok Gajah.

Kolej Tok Gajah ada 4 blok (A,B,C,D). Setiap blok ada 10 level. Aku kongsikan sedikit gambar.



Gambar diambil ketika aku tengah rushing nak balik. Hehe. So, gambar kat atas ni kawasan sekitar Blok A. Satu aras aku lupa ada berapa bilik/rumah (?). Dalam satu rumah, ada 4 bilik. Setiap bilik ada 2 katil. Maksudnya satu bilik 2 orang. Dalam setiap rumah ada disediakan pantri, bilik air, ruang tamu, tempat ampaian. Tempat ampaian ni sederhana besar je so aku galakkan korang bawa ampaian sendiri letak di ruang tamu. Jangan la jemur baju basah pula yer di ruang tamu. Ada dobi di setiap blok level paling bawah. Ada 5 washing machine dan 2 dryer untuk setiap blok. Washing machine RM 2.50, dryer RM 2.50. Kebiasaanya aku tak guna dryer, lepas basuh aku jemur di ruang tamu rumah. Kejap je esok dah kering. Tapi kalau korang ada duit lebih, guna je la dryer lagi cepat kan. Hehe.




Susunan katil dan meja belajar untuk 3 bilik adalah sama macam gambar di atas. Ada satu bilik je susunan lain sikit. Sangat selesa, dan bilik pun tak sempit. Kerusi study tu, aku tak suka. Hahaa. Sebab kerusi tu buat aku sakit belakang. So, ada member beli cushion letak kat kerusi tu. Korang boleh la beli cushion sebab kerusi tu kalau nak duduk lama memang azab.



Ini pula almari pakaian setiap orang. Besar dan muat lah nak letak segala macam.


Ini pula bahagian pantri. Ada sinki, ada kabinet kat bawah.


Ada 3 bilik air. 2 shower + toilet, 1 shower sahaja. Ada cermin besar bersama sinki sekali, tak sempat ambil gambar.

Kalau ada apa-apa nak tanya, drop your comment oke. Sekian.


8 comments:

  1. Cantik bilik-nyaaa >< pastilah ramai dan senang tinggal di bilik

    ReplyDelete
  2. cantik dan kemas! kalau baru dibuat memang mana mana students mesti suka tinggal kat hostel tu :)

    ReplyDelete
  3. cantik.. akak memang suka hostel yg uitm sediakan.. conducive untuk student.. tapi, student la kebanyakkannya merosakkan harta benda yang diberi..

    ReplyDelete
  4. hai dear untuk cuti semester kalau nak menginap perlu hubungi siapa ye?

    ReplyDelete
  5. nak tanya, kolej tok gajah ni untuk pelajar diploma ke macam mana ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai dear. Diploma degree semua dapat kolej ni kalau perempuan.

      Delete
  6. Akak, kalau fakulti perakaunan... Uitm jengka letak kat kolej kediaman yang mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua pelajar perempuan diploma degree akan dapat kolej ni.

      Delete

Drop your comments :)