8 September 2017

Trying out free sample of Pure Beauty from Watsons

Hey guys.


I will share about a free sample of Moisture & Repair shampoo and conditioner by Pure Beauty. Kalau tak silap, brand Pure Beauty ni made in Korea dan ada kat Watsons je. Actually, I got this from my sister. Dia baru lepas beli produk Pure Beauty so dapat banyak free gift. So, I think why not I try the sample and share with you guys.

Sebenarnya rambut aku ni sensitif sikit bab nak try syampu baru. Tapi takpe lah sebab aku rasa rugi lah kalau tak try. Kalau nak tahu, aku selalu je guna free sample pencuci muka macam-macam. Thank God tak jadi apa-apa kat muka aku ni haa. 

Aku tak pasti Pure Beauty Moisture & Repair ni produk baru atau pun tak. Untuk set treatment rambut ni ada empat kategori; Shampoo, Conditioner, Hair Mask dan Hair Care Oil. Untuk sample yang aku dapat ni just ada syampu dan conditioner sahaja.


Aku dah pun cuba sample tersebut dan hasilnya tersangatlah bagus for those yang ada masalah rambut kering, kasar dan kusut macam aku. Haha LOL. To be honest, aku memang ada masalah rambut tersebut dan sangat susah nak cari syampu yang sesuai. Kebanyakan syampu yang aku try buat rambut aku lagi kering. Kebiasaannya lepas guna syampu, aku kena apply minyak rambut, aku guna olive oil guys. Aku perhati kawan-kawan aku takda pun pakai minyak kat kepala.

Syampu ni wangi dan bau dia lekat satu hari kat kepala. Masa apply tu rasa cool, fresh sejuk-sejuk macam tu. Overall, okay je syampu ni. Lepas dah try tu, rasa ada perubahan pada rambut. Rambut rasa lagi lembut sedikit dan rambut aku tak kering! I was shocked too sebab jarang syampu berkesan kat rambut aku ni. Masa ni dah happy la. Tunggu esok, my hair back to normal. Haha. Rambut kering kembali tapi rambut still lembut. Aku memang kena apply hair oil.

Aku tak rasa ramai orang ada masalah macam aku ni. So, I think this syampoo does its job. Apa yang special mengenai Pure Beauty Moisture & Repair ni, ia diperbuat daripada tumbuhan semulajadi.


  • Plant-derived Red Repair Complex (Camellia Japonica seed oil, Pomegranate extract, Red Ginseng extract, Japanese Cornelian Cherry extract, Paeonia Albiflora root extract) intensively moisturises scalp and nourishes hair to restore natural shine
  • Pomegranate Extract is a powerful antioxidant, effectively defends against free radicals which helps to protect hair from damage
  • Red Ginseng Extract intensively nourishes hair roots
  • Camellia Japonica Seed Oil instantly repair damage
  • Free from 6 harmful substances: Silicones, Parabens, Benzophenone, colourants, mineral oils and animal materials


So maybe lepas ni aku akan beli satu set Pure Beauty Moisture & Repair. Nak try guna, mana tahu masalah rambut aku dapat diselesaikan. Yehaa.

The price of the product:
  1. Moisture & Repair Treatment Shampoo 500ml RM26.90
  2. Moisture & Repair Treatment Conditioner 500ml RM26.90
  3. Moisture & Repair Treatment Hair Mask 200g RM25.90
  4. Moisture & Repair Treatment Hair Oil 60ml RM19.90
*Beli lah weekend dapat discount.



Korang tahu tak kenapa Paraben dikategorikan sebagai bahan yang merbahaya? Sebab setahu aku banyak je produk kecantikan yang gunakan Paraben. Aku ada baca, Paraben ni boleh akibatkan kanser tapi itu dalam kajian tak sahih pun lagi. If you happen to know any article for me to read about this matter, comment down below.

Sekian.


10 comments:

  1. Try argan oil . InsyaAllah hilang masaalah

    ReplyDelete
  2. rambut kak Hana cepat gugur :( tak sangka lak Pure Beauty dah ada produk untuk rambut. oh ya paraben memang bahaya, tapi ada terbaca kat Root of Science yg katanya paraben dalam produk kebanyakan tak mengakibatkan kanser sebab half life dia tak lama. cuba Eizz search kat Facebook, Root of Science Paraben camtu, akak lupa tajuk sebenar dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak Hana. Nanti izz search :)

      Delete
  3. Okay bru tau Pure Beauty dah ada hair products.. Boleh try nanti. :)

    ReplyDelete
  4. Hi! What a nice entry and blog. Singgah dan terus follow awak. Jemput singgah blog beeha
    https://beehaazman19.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Beeha. Thanks. Will visit your blog soon.

      Delete
  5. boleh jg cuba ni... harga pun boleh tahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, harga okay2 je, tak mahal sangat.

      Delete

Drop your comments :)