26 October 2013

The Time Of My Life

..Assalamualaikum..


Hi guys. Korang kena baca novel ni. Sesape yang minat je lah. Yang tak minat membaca, tak payah baca. Hehe. Macam aku lah. Tak minat sangat membaca, satu novel ni 2 bulan ambik masa nak habiskan --"

Dah lama beli ni, dah niat time cuti sem nak baca. Wehee :D Sedikit review pasal novel ni :)

Are you taking your life for granted ?

Lucy Silchester is. She's busied herself with other things: friends' lives, work issues, her deteriorating car, that kind of thing. But she's stuck in a rut - and deluding everyone. Only Lucy knows the real truth.

Time for a wake-up call - a meeting with life. And life turns out to be a kindly, rather run-down man in an old suit, who is determined to change things - and won't let Lucy off the hook.

Sometimes we all need to make time for our life....


Kalau korang nak tahu, penulis novel ni Cecelia Ahern agak famous dengan novel2 karya beliau yang best2 dan mendapat sambutan. Kalau nak ikuti perkembangan beliau boleh layari www.cecelia-ahern.com .Cehh. terpromote pula yer. Hihi :)

Another novel, P.S. I Love You, The Gift, If You Could See Me, A Placed Called Here, Thanks for the Memories, Where Rainbows End dan The Book of Tomorrow.



Cecelia Ahern

Thank you :)


14 comments:

  1. the cover was pretty but I couldn't finish it because Lucy annoyed me a bit too much with her attitude :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kann. Lucy ni memang ahh nak kene. hihi

      Delete
  2. sekarang akak dah jarang membaca novel.. cerpen je yang akak layan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la akak. Ni pun try je. Eizz pun suka baca cerpen jugak :)

      Delete
  3. kalau novel omputih nie tak minat sebab bosan la. even pernah nak try baca kan. haha kalau novel melayu hana baca la. haha

    ReplyDelete
  4. akak pun dah malas nak membaca sejak2 kebelakangan ni.. yup.. dy memang famous.. novel p.s i love you tu dah dimoviekan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah. Tapi tak tengok lagi movie tu. hua2

      Delete
  5. her latest novel, How to Fall in Love? if I'm not mistaken :D tapi akak tak sempat baca lagi novel yg ni :) Cecelia Ahern is one of the my fav authors! yg len Judith McNaught and Sophie Kinsella :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Jangan lupa baca ye akak nanti dah free tu. hee :D

      Delete
  6. peminat novel bi pasti berminat ni, sy kurang kalau bab novel..suka cerpen je, skrg suka bca fakta dan baca entri blogger lain he3 =) bgus la..cuti sem boleh isi dgn perkara yg bermanfaat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. kan. sama la jgk. izz pun bukan minat sgt. saje nak try. haha

      Delete
  7. salam eizz..
    akak minat jugak dengan cecelia ahern tp since dah ada anak, x da masa dah nak baca novel.novel first dia yg akak baca p.s I love u.siap bagi kat tunang (sekarang dh jd somi) suh baca..tp dia buat pekasam kat rak buku

    ReplyDelete

Drop your comments :)