31 January 2016

NEW YEAR GIVEAWAY 2016 BY IZYAN ATHIRAH

Assalamualaikum



Klik Sini Untuk Join
GIVEAWAY BERLANGSUNG DARI 6 / 1 / 2016 - 6 / 2 / 2016



NOTA TAMBAHAN :-
-HADIAH ADALAH RAHSIA (5 HADIAH YANG BERLAINAN) YANG AKAN DIBERIKAN KEPADA 5 PESERTA YANG BERTUAH.
-PEMILIHAN PEMENANG MENGGUNAKAN KAEDAH RANDOM.ORG SAHAJA.

-KURANG DARIPADA 20 PESERTA YAN AKAN MASUKKAN DALAM BLOGLIST SELAMA SATU BULAN DARI

 (9 / 2 / 16 - 9 / 3 / 16)




PENGUMUMAN PEMENANG AKAN DIUMUMKAN PADA 8 / 2 / 2016 (ISNIN)

So here a give from me.



Selamat ulang tahun yang ke-21. (Am I right?) Semoga mendapat perlindungan daripada-Nya. Stay kind stay pretty. Be positive in whatever situations. Peace.

Sekian.


30 January 2016

Drama Baru Lee Kwang Soo (Puck)

Hey guys.

Bosannya kat rumah, cuti berbaki lagi sebulan. Makan tidur aje kat rumah ni. Dah bosan sangat segala drama korea, melayu aku tengok. Haa, so semalam aku baru je selesai menonton drama baru Lee Kwang Soo yang bertajuk Puck. Drama ni 2 episode sahaja.

Drama ini berkisar mengenai seorang lelaki Joon-Man (Lee Kwang Soo). Kerana hutang bekas isterinya, Joon-Man tidak mempunyai pilihan dan terpaksa bekerja di bawah bos geng Ah Long. Walaupun dia mempunyai personaliti yang baik, dia bekerja sebagai Ah Long. Untuk mendapatkan hutang daripada seorang jurulatih hoki ais, Joon-Man menyertai pasukan hoki ais tersebut. Bermula dari situ, dia mula menemukan hidupnya yang sebenar.

Macam tu lah lebih kurang sinopsis drama ni. Drama ni sudah ditayangkan awal Januari tapi baru semalam jumpa link yang betul-betul bagus. Hehe. Di bawah ni aku kongsikan link drama Puck.



One of the best line.


That face, really funny. Haha. After all it was a great drama. Don't forget to watch ya! 

Tapi kalau episode lagi banyak lagi best. 

Sekian.



29 January 2016

7 Types of Weak Password

Hey guys.

I got this from my Line account. Just sharing.



Running all your account with just one password. LOL. It is me. Haha. Aku tahu yang sebenarnya password yang aku gunakan sangat simple. Emel pun pernah di hack oleh orang lain. Dah boleh tukar password lepas ni. Hehe.

You guys pastikan password yang digunakan susah untuk diteka oleh orang lain ya! Peace.

Sekian.


21 January 2016

Cara Hilangkan Sakit Gigi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hey guys. Hari ni aku nak kongsi cara-cara nak hilangkan sakit gigi versi diri sendiri. Siapa tak pernah sakit gigi? Kalau tak pernah, anda kategori yang sangat bernasib baik. Aku pernah sakit gigi tapi tak ada lah selalu sangat. Biasanya kalau makan kerepek yang keras-keras, lepas tu mula lah gigi ni sakit. Sakit gigi ni sangat annoying sebab rasa tak selesa yang sangat over membuatkan aku rasa malas nak buat segala kerja.

Selera makan turut terbatas...

So, apa yang aku buat kalau diserang sakit gigi? Pertama, aku akan gosok gigi kerap kali. Selepas makan terus gosok gigi. Makan lagi, gosok lagi. Kaedah ni sangat berkesan pada aku. Lama kelamaan sakit gigi tu akan hilang dengan sendiri. Mungkin ada aura disebalik ubat gigi. Hihi.

*gigih men-doodle.*

Cara kedua, sapu minyak angin cap kapak pada bahagian pipi. Ya, bahagian pipi. Bukan bahagian dalam. Nanti keracunan susah pula. Biasanya aku akan sapu sebelum tidur. Sapu je banyak-banyak. Rasa angin tu boleh buat rasa sakit gigi tu kebas. Dan bila bangun pagi keesokannya, sakit gigi dah tak sakit. Harap semua kenal minyak angin cap kapak.


Cara yang aku kongsi ni berkesan pada diri sendiri. Kalau korang ada cara tersendiri. Go on. Kalau dah malas sangat, makan aje lah ubat tahan sakit. Masa zaman kanak-kanak, mak aku selalu pesan sapu ajinomoto pada gigi yang sakit tu. Berkesan la jugak dulu-dulu. Sekarang ni dah tak cuba sebab kat kolej mana ada aku beli ajinomoto. Korang pula kalau sakit gigi guna cara apa ?

Sekian.


19 January 2016

Preloved English Novel

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hey guys. Entri kali ini saya nak menjual novel-novel secondhand dengan harga yang murah. Hehe. Sebab dah malas nak simpan novel-novel yang dah dibaca. Kepada sesiapa yang berminat, boleh lah PM.


Title: The Time of My Life
Author: Cecelia Ahern
Price: RM12
Postage: RM7 SM RM9 SS
Original price: RM35.90
Condition:8/10


Title: Where Evil Waits
Author: Kate Brady
Price: RM15
Postage: RM7 SM RM9 SS
Original price: RM 33.90
Condition: 9/10


Title: At First Sight
Author: Nicholas Sparks
Price: RM15
Postage: RM7 SM RM9 SS
Original price: RM34.90
Condition: 9/10


Title: Emma's not-so-sweet Dilemma (Cupcake Diaries 23)
Author: Coco Simon
Price: RM10
Postage: RM7 SM RM9 SS
Original price: RM25.90
Condition: 9/10


Title: Chi-Chii the Cat
Author: Xinmei Yu
Price: RM10
Postage: RM7 SM RM9 SS
Original price: RM19.90
Condition: 9/10


Title: A Class Apart
Author: Susan Lewis
Price: RM10
Postage: RM7 SM RM9 SS
Original price: RM19.90
Condition: 8/10

Novel dan buku-buku di atas saya hanya baca sekali sahaja. Kepada sesiapa yang berminat, boleh emel di hyeted@gmail.com. Harga boleh bincang lagi. Lepas ni nak jual novel-novel melayu sekali. Kosongkan rak buku. Ada lagi novel English tapi tak tahu kenapa internet lambat sedikit. Nak upload gambar ni je pun, kemain lama. Huh. Ada masa nanti saya upload lagi.

Sekian.


15 January 2016

RM100 Voucher from Zalora

Assalamualakum and Hi.

Hey guys. I'm officially on my semester break! Hihi. Selamat tiba di rumah jam 4AM. So boleh lah ber-blogging sepuas hati. Rindu dengan blog sendiri.

Rezeki ada di mana-mana. Nak dijadikan cerita, aku dapat free voucher RM100 dari ZALORA. OMG!!! Excited yang amat. Dapat shopping online hew. Sebenarnya bulan November lepas aku ada terima emel dari Zalora. Sebulan kemudian baru aku baca dan reply emel tersebut. Haha. Betapa sibuknya sampai emel pun lupa nak cek setiap hari.

Dalam emel tersebut ada lah diberitahu, aku dikehendaki membuat satu entri mengenai casual shoes. Yes, itu dia entri yang sebelum ini. Hihi. But it is not my idea, just copy and paste sebab aku memang dah diberi article tu. Hanya perlu tambah sedikit idea sendiri.

Then, I need to publish my post on 10 Jan, yang mana aku ada paper Classical Mechanics pada hari tersebut. So, aku tak edit banyak pun article tu sebab kepala ni dah serabut dengan final exam. Lepas tu aku inform la aku dah publish entri tu then terus dapat voucher code. Alhamdulillah.

So sekarang ni tak tahu nak beli apa dengan voucher tu. Lagi pun ini kali pertama nak beli online di Zalora. Nak tengok-tengok dulu apa yang berkenan di hati.


 

Sekian. 


10 January 2016

3 WAYS TO WEAR CASUAL SHOES FOR WOMEN

Hi or hey!

Every woman needs a few pairs of casual shoes to wear when they have no mood to go through the balance of wearing high heels. Whether it is your day off work, vacation or a simple day out, women will definitely love walking on comfortable casual shoes all day long. For the individuals who have no idea on how to pull off casual shoes for women in style, take a look at these three look book ideas and create a stylish appearance everywhere you go.

1. Trendy Chic

This is the most common look a woman can pull off wearing their casual shoes such as     sneakers, flats or loafers. Pull this casual shoe with a nice pair of jeans and basic tee for the simple laid back appearance. This look is perfect for the ladies to flaunt anywhere about town looking trendy chic from head-to-toe. The basic tee and jeans is definitely effortless outfit for any women to step out feeling confident in wearing their casual shoes.  


2. Feminine Flirt

For the ladies who want to feel laid back while maintaining their feminine side can always match their skirts or dresses with a pair of sneakers of flats. You can wear this ensemble on your day out with your friends, a fun date with the special someone or to parties. Show off your innocence with a hint of boyish charm with this look to any place you go.


3. Rugged

Sneakers have always been the go-to shoe for individuals who are aiming to be rough around the edges. Slip a pair of sneakers on with denim shorts and an oversize top for the casual rugged appeal. Besides that, this outfit will definitely make you feel comfortable to move around in while still maintaining a stylish look.       



So which one is your favorite? Have fun while choosing your fashion style.