11 August 2015

Photobooth Idea

Assalamualaikum.

Zaman sekarang ni kalau nak buat event apa2 je mesti akan ada photobooth. Orang kata wajib ada, kalau tak, tak lengkap lah majlis. Contohnya wedding, dinner, birthday party - semua nak ada photobooth.

December tahun lepas, aku and the geng ditugaskan untuk handle dinner persatuan. So, aku ditugaskan untuk buat photobooth. Mula2 tu kering idea juga sebab ni event besar. Tapi berkat kerjasama, masing2 bagi idea. Maka terhasil lah satu photobooth yang awesome gila. Hihi.



Zoom in. Macam ni lah rupa photobooth kami. Kami hanya menggunakan kertas warna dan benang. Bebas nak buat corak apa pun. Idea asal nak buat ala2 polkadot. Tapi last2 macam2 rupa keluar.

 
Zoom out. Sebenarnya benang ni susah nak handle. Kalau ada tali lagi elok mungkin. Touch up sikit, letak belon dan lampu kecil2 kat bawah tu, aku lupa nama benda tu. Hehe.


Bila dah ada photobooth, tak lengkap tanpa photoprops. Photoprops semua kami buat sendiri. Mudah je. Google gambar dan print atas kertas yang tebal. Lepas tu potong dan lekatkan pada stik.


The other side. Simple dan menarik sesuai dengan tema dinner kami iaitu Fairytale. Tak beli pun semua ni. Semua ada orang sponsor dan kasi pinjam. Yang beli mungkin kertas dan belon sahaja.


You may try out our idea !


Belanja satu gambar. Ni semua ex-palamian. Geng2 asasi dulu. Now kami semua kat Jengka. Spot me !


Past Illusions
Masquerade masks
Pale white faces hidden underneath
Silken fans breeze by
Time fades away
What's left behind
Old memories.

Sekian.


5 comments:

  1. Assalam, good entry ni..mmg tgh cari idea utk photobooth :)

    ReplyDelete
  2. yg ni pon comel. nt kawen akk nk buat photobooth gak la.hahahhahaha. pehhh dia punyaa berangan
    (●´∀`●)

    ReplyDelete
  3. fulamak aih. simple yet cute gila la photobooth cmtu!
    boleh la ana pinjam idea ni utk bday anak buah ana nti hehe

    ReplyDelete
  4. Macam xnampak dia..hahaha
    simple ! Tapi kalau tgk balik pun xsangka tu kertas,ingatkan button badge.

    ReplyDelete

Drop your comments :)