20 August 2015

DIY Washi Tape Bookmark

Assalamualaikum.

Hey guys. Cuti ada lagi dua minggu. Maybe lepas ni dah susah nak tengok blog ni terupdate. Sibuk belajar lagi la lepas ni. Sobs. Hehe. Bosan sangat cuti ni tak tahu nak buat apa.

So semalam before tidur, aku sempat google cari idea nak memasak. Hahaha. Kononnya lah. Lepas tu memasak entah kemana, lain pula yang jadinya.

Aku merupakan salah seorang penggemar washi tape. Atau dengan nama lain masking tape, deco tape etc. Seronok main dengan tape ni. Macam2 boleh buat. Bila google search je 'diy washi tape', macam2 idea DIY yang keluar.  So, aku try buat bookmark dengan menggunakan paperclip dan washi tape.


Antara koleksi washi tape yang aku beli. Selalu beli online je sebab kat sini susah nak dapat. Range harga macam2 bergantung kepada brand tape tu sendiri. Ada murah ada mahal. Selalu beli time ada less je. Hehehe. Harga biasa 1 roll dalam RM8 macam yang kat atas tu. Tapi aku beli murah je after 50% less. Heheh.


So inilah hasilnya. Senang je buat ni. Lekatkan washi tape bersama clip. Lepas tu potong hujung ala2 flag style. Nanti boleh lah masuk dalam notebook ke novel ke. Nak tulis atas tape tu pun boleh.

Sampai sini dulu entri hari ni. Penat baru balik dari belajar drive kereta terus update blog. Nak tidur.

Sekian.



8 comments:

  1. Kreatif! Bagusnya.. kita suka lipat bucu atau selit penanda ja..hehe
    Siapalah xsuka washi tape..hehe dah la comel macam corak

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan la selalu sangat lipat bucu buku tu, nanti rosak. heheh

      Delete
  2. alamak aih comel. rajin eizz buat hehe

    ReplyDelete
  3. comel la eizz.. eizz beli online kat mana?

    ReplyDelete
  4. waaa....sy pun suka dgn tape nih....leh kongsi kt mn bli online??? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akak. Sy selalu beli kat instagram @ryna_planneraddict :)

      Delete
  5. wah kreatifff. xpna lak nampak tape comel cmni.huu

    ReplyDelete

Drop your comments :)