3 May 2014

Novel Cintaku Tertinggal di Korea

Assalamualaikum..

Hai guys. To be honest, mood nak blogging aku sekarang ni dah tak macam dulu. Sebab, akak2, abang2, kawan sebaya yang baik2 dengan aku semua dah jarang update. Semestinya aku rindu dorang. Hahaha.

Oke. Hari ni nak review novel Cintaku Tertinggal di Korea. Dah lama aku beli, sebulan yang lalu. Actually aku tak suka baca novel. Novel ni aku beli khas untuk bestie aku. Today aku nak bagi dia. Sama2 celebrate belated birthday aku dengan dia hari ni. Sweet tak ? Bff birthday bulan sama. Weehuu.



"Kenapa? Awak malu jalan dengan saya yang comot?" - SON MIN HYUK

"Bukan macam tu, lah. Saya tak pernah kisah pun awak tu macam mana, comot ke apa ke, saya terima aje." - AIMIN HAZWANI

Opsss... Adakah itu bermakna Aimin telah menyerahkan hatinya kepada Son Min Hyuk, si mamat Korea mata sepet itu? Pertemuan yang tidak disengajakan itu, akhirnya membenihkan rasa yang indah berbunga-bunga pink. Bak kata orang, dalam hati ada taman.

Namun, Aimin terpaksa akur kerana perbezaan agama dan haluan hidup, mereka tidak boleh bersama. Antara dia dan Son Min Hyuk bagaikan pipit dan geroda. Tambahan pula jodoh Min Hyuk setia menanti.

“Saya minta maaf. Kita tidak sehaluan. Cinta saya pada awak terlalu lemah jika dibandingkan dengan kasih sayang dan cinta saya pada Allah, Nabi Muhammad dan juga ibu dan ayah saya. Hubungan kita dah berakhir dan tak mungkin akan bersatu kembali. - AIMIN HAZWANI
“Tapi… saya sebenarnya dah…” - SON MIN HYUK
“Cukup, Min Hyuk. Kita memang tak boleh bersama. Sampai bila-bila pun.” - AIMIN HAZWANI
Kesengsaraan hidup Aimin makin parah apabila muncul Fariz yang membawa dendam kesumat akhirnya menyebabkan Aimin cedera parah dan koma.
Kehadiran Adam Yusuf yang setia menemani Aimin pada saat dia berperang dengan nyawanya mengubah segala-galanya. Adam Yusuf persis seseorang yang pernah membuatkan hatinya berbunga-bunga.
“Ayah harap adik dapat terima Adam Yusuf.” – AYAH AIMIN.
“Anggaplah Son Min Hyuk dah tiada dan pergi daripada hidup awak.” – ADAM YUSUF
Siapakah Adam Yusuf?

RM26.00

Sekian.

6 comments:

  1. mesti dia dah convert kan kan? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa. taktau2. tak baca pun lagi >_<

      Delete
  2. Adam Yusuf iala So Min Hyuk yang telah convert islam... haha! XD

    ReplyDelete

Drop your comments :)