9 March 2017

Majlis Kecemerlangan Akademik 2017 | Happy Birthday

Hello, guys.

Saat ini aku masih aktif berblogging sebab kelas asyik cancel je awal-awal semester ni. Padahal final year project belum siap pun lagi tapi aku malas nak pergi lab. Heheh. Dah siap buat sample superconductor tinggal nak test je.

Semalam merupakan hari yang paling bermakna dan bersejarah (fuhh) dalam hidup aku. Semester lepas pointer aku agak baik, so aku tergolong lah dalam dean list. To be honest, this is my first time and maybe the last time. Aku ni bukan lah cerdik pandai tapi rajin sikit tu ada la. Susah belajar fizik ni (Top 5 course paling sukar), aku ni biasa lah follow the flow. Kalau nak cakap minat, tak ada minatnya. Aku minat la kalau subjek kira-kira tapi bila dah masuk teori, sakit nak faham. Aku pernah gagal satu subjek minor, itu yang buat pointer aku drop banyak gila. Lepas tu dah repeat balik, lulus jua.

Semalam Majlis Kecemerlangan akademik 2017 diadakan di Dewan Indera Segara UiTM Pahang. Ramai student yang dekan hampir 600 orang termasuk diploma. Kat sini pelajar ijazah tak ramai so mungkin sebab tu la gabung sekali. Dari kelas aku hanya 6 orang yang dekan. Total course fizik yang dekan 19 orang (kalau tak silap).


Jam 11 malam, majlis tamat. Aku balik bilik, sembang jap dengan housemate lepastu rasa mengantuk. Then masuk bilik tetiba semua classmate yang perempuan nyanyi lagu happy birthday (Terharu). Rupanya birthday aku semalam. Sumpah aku tak ingat langsung dan aku memang lupa tarikh semalam. Bukan semalam je lah, aku ni memang susah nak ingat date. Hahaha. Dapat lah aku makan satu slice kek oreo. Tak sangka aku dah 22 tahun. Alhamdulillah masih diberi peluang untuk teruskan kehidupan.


 

*Gambar dari Instagram story.


Majlis semalam bertemakan tradisional. So dapat lah merasa ais krim dulu kala.

Till we meet again. Thank you. 


10 comments:

  1. wahhh happy birthday izz. :D
    moga murah rezeki dan panjang umur. stay pretty :)

    ReplyDelete
  2. Happy Belated Birthday 🎂 dan tahniah tergolong dlm dean list 😉 teruskan minat dalam mendalami ilmu fizik

    ReplyDelete
  3. hamppy belated birthday adik comel.. :) congratulation for your dean award... sama mcm akak ni xsuka teori.. tp kalo dpt tgkp, terus ingat sampai ke sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Kan akak. Thank you for all the wishes :)

      Delete
  4. hahaha birthday sendiri pun boleh lupa ya. Happy belated birthday! :)

    ReplyDelete

Drop your comments :)