2 March 2017

DIY Picture Frame

Hello, guys.

Sebelum mulakan entri kali ni, aku nak bagitahu yang aku tak dapat nak follow mana-mana blog sebab ada problem dengan 'follow' button tu, dah bagi feedback dah pasal masalah tu tapi still belum ada perubahan.

Cuti dah nak habis, so aku akan cuba update blog setakat yang mampu. Hahaa. Lepas ni dah masuk sem baru susah la nak update blog tapi aku akan cuba aktif macam biasa. *gaya menulis macam ramai fans*

So today, I will share how to make a picture frame. Caranya sangat mudah dan jimat. Bahan-bahan *betulke? yang diperlukan adalah seperti dalam gambar berikut:


  • satu kotak (depan transparent) *Kalau korang pergi majlis kahwin ada orang bagi buku doa, dia letak dalam kotak ni
  • satu gambar pilihan sendiri
  • washi tape 
  • gunting


Steps:
  1. Lekatkan washitape (boleh guna double side tape) di setiap penjuru gambar supaya mudah nak lekatkan di bahagian dalam kotak. 
  2. Kemudian lekatkan pada bahagian kotak yang transparent.
  3. Kemaskan jangan bagi gambar begerak.
  4. *Boleh letak kertas yang digulung di dalam kotak untuk support kotak tu bagi berat sikit.
  5. Pilih washitape kesukaan sendiri dan hias bahagian tepi kotak.
  6. Done!



Jadilah macam dalam gambar kat atas ni. Simple kan ? Till we meet again.

Thank you.



4 comments:

  1. Ehhhhh senang betul. 3 langkah ja nak buat kan. Tak payah nak bazir-bazir duit beli frame dekat kedai hehe. Satu idea kitar semula yang bagus.

    ReplyDelete
  2. nampak senang tapi ai malas

    hahaha

    ReplyDelete
  3. kreatifnya. senang je buat. nanti boleh hias bilik kan :D

    ReplyDelete

Drop your comments :)